Vesitalousisännöintikoulutus 28.10.2020-22.1.2021

0

Vesitalousisännöinti on uusi toimiala, jossa huolehditaan mm. valtaojien perkauksesta, kosteikkojen rakentamisesta tai vesiosuuskunnan osakkaiden laskutuksesta.

Koulutuksessa käydään läpi kuivatukseen ja ojitukseen liittyvät taustat ja perusasiat, hydrologiset perusteet mukaan lukien ojien mitoittaminen, erilaiset vesistöhankkeet, lait ja säädökset sekä vesiensuojeluasiat. Koulutukseen sisältyy myös metsäojitusosio. Lisäksi opintoihin kuuluu tukeva paketti hankkeen läpiviennin vaiheista urakan kilpailuttamisesta viranomaisyhteistyöhön ja tarvittaviin lupiin, ilmoituksiin ja tukien hakuun. Koulutuksessa käsitellään ojitusyhteisöiden ja muiden vesioikeudellisten yhteisöjen toimintaa, oikeuksia ja velvollisuuksia sekä yleisesti isännöinnin liiketaloudellisia edellytyksiä ja toiminnan muotoilua liiketoiminnaksi.

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Seinäjoen Koulutuskeskus SEDU sekä Hämeen ammattikorkeakoulu. Osallistujia toivotaan kautta koko Suomen. Hyvä pohja opintoihin on maanrakennuksen tai tienpidon tuntemus.

Koulutuksessa on yhteensä yhdeksän koulutuspäivää (3 x 3 pv) ajalla 28.10.2020-22.1.2021 Koulutuskeskus SEDUn tiloissa Ilmajoella ja Hämeen ammattikorkeakoulussa Mustialassa (Tammela). Koulutuksen hinta on 185 euroa. Sen lisäksi tulevat mahdolliset matka-, ruokailu- ja majoituskustannukset.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen viimeistään 7.10.2020
https://www.sedu.fi/koulutushaku/koulutus/Vesitalousisannointi-Maatalousalan-erikoisammattitutkinto/l/7716

Leave A Reply