Taikataikinan maalausta

0

Tiistaina 1.12.2020 maalasimme Nipsulassa edellisviikolla tehtyjä taikataikina-askarteluja. Lapset olivat askarrelleet lumiukkoja, pupuja, kiviä, lumipalloja ja kaikkea mitä joulumaailmaan kuuluu.

Lapset maalasivat sormiväreillä ja vesiväreillä, ja vanhemmat, jotka olivat askarrelleet lapsen kanssa, maalasivat maaleilla kauniita korvakoruja.

maalit
(Kuva Pixapay)

Lapset jaettiin kahteen eri pöytään, joihon oli asetettu eri maalaamiseen tarkoitettuja välineitä kuten: sormivärit, vesivärit, siveltimiä, tuputussiveltimiä, liimaa, värikippoja ja kimalleliimaa. Kimalleliima sai parhaiten suosiota, sillä jokainen lapsi käytti sitä omiin töihinsä. Askartelussa oli mukana myös lapsia, jotka eivät olleet mukana taikataikinan leipomisessa, mutta heillekin riitti hienosti töitä maalattaviksi. Lapsille puettiin myös maalausessut, jotta omat vaatteet eivät menneet likaisiksi.

Käsitöiden tekeminen tuottaa lapselle onnistumisen kokemuksia. Tarkoituksena varhaiskasvatuksessa kädentaitojen hyödyntämisessä on myös käden motoriikan sekä motoristen taitojen kehittäminen, aistitoimintojen kehittäminen, luovuuden kehittäminen sekä ajattelun tukeminen. Tämä tapahtuu kätevästi esimerkiksi askartelun keinoin, juuri maalatessa. Käsitöiden parissa tutustutaan erilaisten materiaalien ja työvälineiden käyttämiseen ikätason mukaisesti. (Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos, 2009).

Selvästi lapsien lempipuuhaa on maalaaminen ja sormien sotkeminen. Lapset innoissaan askartelivat maalaukset loppuun, ja sovimme, että maalaukset jäävät Nipsulaan kuivumaan, jotta saamme askartelut joulumaailmaa varten…

…Kuitenkin saimme seuraavana päivänä tietää, että Nipsulan toiminta keskeytetään loppuvuodeksi koronatilanteen huonontumisen vuoksi, joten suunnitelmamme menivät uusiksi. Nyt me terveydenhoitajaopiskelijat olemme ahertaneet pitkiä päiviä saadaksemme videoituja ohjaustuokioita Nipsulan perheille. Siirrymme siis toistaiseksi etätöihin ja etä-Nipsulaan.

Muistakaa maskit ja turvavälit, ja yritetään kaikki kuitenkin nauttia joulun tunnelmasta ja toivotaan, että saisimme valkeaa maahan! 😊

Terveydenohoitajaopiskelijat Tuuli ja Laura

 

Lähteet:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. (2009). Taiteen käyttö varhaiskasvatuksessa. taitto28.10.indd (julkari.fi)

Leave A Reply