Musisointia Nipsulassa

0

Aamu alkoi Nipsulassa tuttuun tapaan vapaalla leikillä. Aamupiirissä käytiin läpi viikonpäivä ja säätila, sekä lasten suosikki, lorutteluleikki Kenguru Joonatan. Tämän jälkeen Ammattiopisto Tavastian lähihoitajaopiskelijat Ronja ja Elli ottivat ohjausvastuun ja jakoivat paikallaolijat kahteen ryhmään.

Ensimmäisen ryhmän kanssa siirryttiin viereiseen tilaan, jossa aloitimme musiikkituokion. Ensimmäisenä vuorossa oli värilaulu, jossa tanssittiin musiikin tahdissa harjoitellen samalla värejä. ”Kenellä on päällä jotain punaista…”

Värilaulun jälkeen leikimme Laiva-laulun tahdissa. Laulu oli niin mieleinen, että sitä toistettiin muutamaan kertaan. Viimeisenä oli myös pikalaivat.

   

Laulun jälkeen lapset saivat tutustua erilaisiin soittimiin ja soittaa niitä vapaasti musiikin tahdissa. Lapset olivat erittäin innoissaan tästä osuudesta ja lopuksi kävimme yhdessä läpi soittimia ja niiden nimiä.

Viimeiseksi harjoittelimme rauhoittumista ja rentoutusta. Lapset ja vanhemmat saivat hipsutella ja hieroa toisiaan erilaisilla välineillä, kuten hierontapalloilla, huiveilla ja siveltimillä

Kun ensimmäinen ryhmä oli käynyt, oli toisen ryhmän vuoro. Musiikkituokion aikana järjestettiin Nipsulan tiloissa ystävänpäiväaskarteluja.

 

Molempien ryhmien käytyä musisoimassa, pyysimme lopuksi palautetta. Olimme tulostaneet jokaisesta toiminnosta kuvan ja pyysimme, että perheet laittaisivat lego palikan sen toiminnon päälle, joka oli heistä mieleisintä. Tällä kertaa suosikkeja olivat soittimien soittaminen ja värilaulu.

Ystävällisin terveisin lähihoitajaopiskelijat Ronja ja Elli

Leave A Reply