Leikkivarjoilua

0

Aamulla Nipsulaan tullessa, meillä oli mukanamme värikäs pussukka, jota ihmeteltiin ja jonka sisältöä arvailtiin aamupiirissä. Kun pussukan suuaukkoa hieman raotettiin, joku heti arvasikin – leikkivarjo!

Aloitimme toimintamme jakamalla lapset kahteen ryhmään. Ensin kutsuimme mukaan pienemmät lapset ja heidän vanhempansa ja sen jälkeen isommat lapset omana ryhmänään. Aloitimme tutustumalla leikkivarjoon, miltä se tuntuu, miltä se näyttää, miltä se kuulostaa, miten se liikkuu. Tunnustelimme sitä, heilutimme sitä ensin hiljaa ja sitten yhä nopeampaa.

 

Varjoon tutustumisen jälkeen leikimme kissa ja hiiri -leikkiä. Tässä leikissä yksi lapsi on hiiri, joka menee piiloon varjon alle ja toinen lapsi on kissa, joka etsi hiirtä. Lapset olivat erityisen innostuneita tästä leikistä ja sitä toistettiinkin monta kertaa. Toisena leikkinä oli pallon kieritys, jossa yritimme saada pallon pysymään varjon päällä. Viimeisessä leikissä jokainen lapsi sai hakea yhden ilmapallon piilosta peittojen alta ja tuoda sen varjon päälle. Sitten käynnistimme popcornkoneen! Ilmapalloja lenteli villisti ympäriinsä lasten heiluttaessa varjoa. Isompien lasten kanssa otimme lisäksi vielä värileikin. Lapset seisoivat varjon reunoilla värisektorin kohdalla, ja he saivat tehtäviä suoritettavakseen esimerkiksi: ”Kaikki, jotka ovat punaisen värin kohdalla, hyppikää yhdellä jalalla. Ne jotka ovat sinisen värin kohdalla, tanssikaa.”

Lopuksi pidimme pienen rentoutusharjoituksen, jossa lapset saivat mennä varjon alle makaamaan ja aikuiset heiluttelivat varjoa hitaasti edestakaisin. Pyysimme lapsilta palautetta toiminnasta. Pyysimme heitä piirtämään hymynaaman ilmapalloon, jos he pitivät toiminnasta. Monia hymynaamoja ilmestyi ilmapalloihin!

 

Lähihoitajaopiskelijat Radka ja Miia

Leave A Reply