Kaapo Kilpikonna ja kaverit

0

Tänään Nipsulassa aiheena oli kilpikonnat. Meillä oli mukana kaverimme Kaapo Kilpikonna.

Aamupiirin jälkeen juttelimme kilpikonnista. Kysyimme, oliko kenelläkään Nipsulalaisista kilpikonnaa. Nipsulan lapsista kellään ei ollut kilpikonnaa, mutta havainnoimassa olleella opiskelijalla Ronjalla, oli oma lemmikkikilpikonna. Haastattelimme Ronjaa ja lapsetkin saivat kysellä mitä halusivat tietää kilpikonnista. Lapsia kiinnosti tietää muun muassa missä kilpikonna asuu, minkävärinen se on, mitä se syö, mikä sen nimi on ja osaako se uida.

Juttelumme jälkeen kilpikonnamme Kaapo kutsui osan lapsista viereiseen huoneeseen, missä lapset pääsivät itse askartelemaan omat kilpikonnat. Isommat lapset saivat itse leikata valmiiksi piirretyt kilpikonnat ja pienemmät saivat valita mieleisensä värin valmiiksi leikatuista kilpikonnan muodoista. Tämän jälkeen lapset saivat koristella kilpikonnan mieleisekseen meidän tai vanhemman avustuksella.  Koristelussa sai käyttää silkkipaperia, huopapaloja, kartonginpaloja, liituja, värikyniä. Lopuksi kilpikonnille kiinnitettiin silmät ja niille annettiin nimet.

 

Lopuksi lapset saivat viedä valmiit kilpikonnat pöydälle Kaapon viereen kuivumaan ja Nipsula-päivän päätteeksi ottaa kilpikonnat mukaan kotiin.

Sonja, Helga & Kaapo Kilppari

 

Leave A Reply