Merenranta ja merenalainen maailma

0

Aamupiirin jälkeen Ammattiopisto Tavastian opiskelijat Manu ja Niko kertoivat että tällä kertaa olisi luvassa jotain jännää koettavaa tiedossa, aistielämyksiä meren rannalla ja merenalaisessa maailmassa.

Lapset jaettiin kahteen ryhmään, punaisten ja keltaisten meritähtien ryhmään. Tämän jälkeen siirryimme lasten kanssa viereiseen luokkatilaan, myös lasten vanhemmat olivat mukana.

Johdattelimme aluksi kaikki tunnelmaan ja toimintatuokioon lyhyellä Merenalainen maailma -sadulla. Luokkatilaan olimme rakentaneet aistiradan teemalla merenranta ja merenalainen maailma. Oli erilaista tutkittavaa, kosketeltavaa sekä aistittavaa esim. simpukoita, kotiloita, erilaisia kiviä ja palloja. Löytyi myös lyhyt tunneli jonka sisällä saattoi nähdä kuvia merenelävistä ja merenalaisesta maailmasta. Tunnelmaa tilaan loivat myös siniset valot sekä isolla näytöllä näkyvä video merenalaisesta maailmasta ja elämästä.

Lopuksi Ocean drum kutsui merenaallon äänin kaikki yhteen, Pikkukalat loppuleikkiin. Tämän jälkeen oli vielä toisen ryhmän vuoro aistillisessa tuokiossa. Kivaa oli kaikilla kun kysyimme toimintatuokion lopussa lasten ja vanhempien palautetta.

Merellisin terveisin, lähihoitajaopiskelijat Manu ja Niko

Leave A Reply