Sokerimaalauksen taikaa

0

Aamu valkeni sateisena ja synkkänä, joten laitoimme pihalle hurisemaan mukaan ottamamme saippuakuplakoneen lapsia ja aikuisia ilostuttamaan ja kuplia satamäärin puskemaan.

Aamupiirin jälkeen esittelimme itsemme ja päivän tekemisen, sokerimaalauksen. Suurimmalle osalle sokerimaalaus oli uusi ja tuntematon juttu. Niinan avustuksella jaoimme yli 20 päisen osallistujajoukon kolmeen ryhmään.

Aina uuden ryhmän aloittaessa toiminnan, näytimme ensin yhden teoksen verran minkälaisesta taiasta paperilla onkaan kyse. Sillä sokerivedellä laveeratulla pinnalla vesivärit käyttäytyivät hassusti, kiemmurrellen omaa elämää ja tehden paperin pintaan erikoisia rihmasto- tai räjähdyskuvioita.  Tämä sai nekin lapset yrittämään yhden paperin verran, joita homma ei alkuun kiinnostanut yhtään. Suurin osa oli innoissaan ryhtymässä maalailuun.

Myös vanhemat olivat sokerimaalauksesta mieleissään ja osa aikuisista olisi halunnut maalata omankin taulun.

Lopulta maalattuamme kaikkien ryhmien kanssa, jäljellä ollut aika kului lähinnä jälkiä siivotessa ja järjestäessä, hetken ehdimme vielä leikkiä ja kirjaa katsella kunnes piti lähteä.

Lähihoitaja opiskelijat Tanja ja Shaestah

Leave A Reply