Loruttelua ja väittämiä

0
Nipsulan aamupiirin jälkeen oli meidän vuoro pitää lapsille pieni toimintatuokio. Esittelimme itsemme lapsille ja vanhemmille ja kerroime mitä me olemme tulleeet tekemään Nipsulaan. Meidän mukanamme oli havainnoimassa luokkalaisemme Sonja ja Helga. He ottivat meistä myös kuvia.
Aloitimme erilaisilla kuvakorteilla, joissa oli kuvia mm. kulkuneuvoista, numeroista, eläimistä, soittimista yms…
Kyselimme kuvista erilaisia kysymyksiä esim ”millä näistä voi ajaa” tai ”mitkä näistä ovat soittimia”. Aluksi suurinosa lapsista oli mukana korttien katselussa, mutta lopulta vain isoimmat lapset olivat enimmäkseen tässä mukana. Seuraavaksi otimme totta vai tarua kortit. Niiden ideana oli se, että jos kortissa luki esim ”polvet ovat varpaiden yläpuolella”, lasten piti näyttää peukkua ylöspäin jos se oli heidän mielestään totta ja jos tarua niin peukku alaspäin. Toinen meistä näytti missä kyseinen kehon osa sijaitsee, jos lapset eivät itse tieneet. Tässäkin olivat isoimmat enimmäkseen mukana. Viimeisenä meillä oli lorukortteja joiden toisella puolella oli erilaisia kuvia esim. eläimiä ja toisella puolella loru. Lapset saivat nostaa lorupussista lorukortin ja luimme ne vuorotellen lapsille. Lorukorteissa myös pienemmät kävivät nostamassa kortteja.
 
Lopuksi kysyimme lapsilta oliko heillä hauskaa ja mitkä kortit olivat heidän mielestään parhaimmat. Kaikki olivat lasten mielestä mieluisia.
Lähihoitajaopiskelijat Neea ja Viivi

Leave A Reply