Avaruusalukset

0

Lapset ja vanhemmat tekivät yhdessä avaruus-teemaisen askartelun. Lapset askartelivat omanlaisensa avaruusaluksen ja avaruudellisen taustan.

Tavoitteena on kehittää lasten hienomotoriikkaa ja keskittymiskykyä sekä värien tunnistamista ja erilaisten muotojen tekemistä. Tavoitteena on myös antaa lapsille ’’vapaat kädet’’ aluksen tekemiseen, jolloin he saavat käyttää vapaasti omaa luovuuttaan. Lapset oppivat myös oman vuoron odottamista, ympäristön havainnointia ja asioiden yhdistämistä. Yhdessä tekeminen vahvistaa vanhemman ja lapsen sidettä, kun pääsevät yhdessä askartelemaan sekä suunnittelemaan ja siitä tulee yhteinen taideteos. Lisäksi lapsi pääsee tutustumaan eri väreihin ja materiaaleihin.

Toimintapäivänä lapsia oli paikalla 13, joiden ikähaitari oli 1-4. Päivä lähti käyntiin aamupiirillä, jossa kävimme läpi päivän, sään ja tutun kenguru Joonatan- laulun. Tämän jälkeen alustimme aihettamme soittamalla Fröbelin palikoiden Astronautti- laululeikin. Monet lapsista jammailivat mukana ja laulu vapautti tunnelmaa.

Seuraavaksi jaoimme perheet kahtia ja otimme ensimmäisen ryhmän askarteluhetkeen. Askarteluhetkemme tarkoitus oli tehdä yhdessä vanhemman/aikuisen kanssa yhteinen avaruusmaisema, jossa keskeisessä osassa on esimerkiksi avaruusalus tai raketti. Meillä oli valmis malli näyttämään, mitä oli tarkoitus tehdä. Annoimme kuitenkin lapsille ja aikuisille ihan vapaat kädet toteuttaa itseään. Olimme valmistelleet viereisen tilan askartelua varten, joten toimintaan pääsi heti kiinni.

Askartelu lähti vauhdikkaasti käyntiin ja varsinkin kimalleliima aiheutti innostusta. Juttelimme askartelun lomassa aikuisten sekä lasten kanssa ja tuokiossa oli mukavan rento tunnelma. Kun ensimmäiset olivat melko valmiita, seuraavasta ryhmästä tultiin portaittain aloittelemaan askartelua. Kerroimme samat ohjeistukset toisellekin ryhmälle ja he pääsivät heti aloittamaan. Varsinkin vanhemmat lapset uppoutuivat askartelun maailmaan ja jaksoivat hienosti keskittyä tekemiseensä.

Toiminnan jälkeen kävimme juttelemassa vanhemmille ja lapsille ruokailun lomassa kyselemässä palautetta. Lapsien mielestä kivointa oli kimalleliima ja liimattavat karvapallot. Aikuiset kertoivat, että oli mukava aihe ja oli hieno huomata kuinka isommat lapset jaksoivat keskittyä.

Sosionomiopiskelijat Iida ja Annu

Leave A Reply