Seikkaile lähellä – oletko valmis Kanta-Hämeen valloitukseen?

0

Kesä on saapunut Suomeen ja on ihanaa, kun lähelläkin on tekemistä. Lähimatkailu on terminä uusi ja tarkoittaa, että lähellä kotiakin voi matkailla ja saada uusia kokemuksia. Parasta lähimatkailussa on, että se on ekologista ja matkustamiseen ei tuhlaannu turhaa aikaa. Lisäksi pääset seikkailemaan kotikonnuillasi!

Forssan, Hämeenlinnan ja Riihimäen matkailuyrittäjät ja -toimijat kokoontuivat viime vuonna useaan kertaan miettimään, mitä erityisen hienoa Kanta-Hämeessä on tarjota matkailijalle? Ideana oli nostaa sellaisia Kanta-Hämeen kärkiä esille, jotka voisivat kiinnostaa muualta tänne tulevia. Eri tilaisuuksissa oli antamassa panoksensa asian eteen noin 150 matkailualan toimijaa.

Kanta-Hämeen matkailulliset kärjet on julkaistu.

 

Mihin sinä viet kotimaiset tai ulkomaiset vieraasi tutustumaan?

Jokaisella Kanta-Hämeen kunnalla, seutukunnalla ja koko maakunnalla on paljon kiinnostavia kohteita, mutta matkailussa kannattaa unohtaa kuntarajat. Matkailija ei matkallaan pohdi minkä kunnan alueella hän retkellään on. Matkailija etsii kiinnostavia paikkoja ja tutustumiskohteita, jotka hän voi tallettaa sydämeensä ihanina kokemuksina ja muistoina.

Luonto on Kanta-Hämeessä lähellä. Käy tutustumassa kansallispuistoihin Liesjärvellä ja Torronsuolla tai retkeile Forssan ja Hämeenlinnan kansallisissa kaupunkipuistoissa. Evon retkeilyalue, Aulanko, Lopen retkeilyreitit ja Saaren kansanpuisto ovat myös upeita samoilukohteita.

Jos taas viihdyt enemmän kulttuurin parissa, niin käy Suomen Lasimuseossa Riihimäellä tai Iittalan Lasimäellä. Käy tapahtumissa, vaikkapa Keskiaikamarkkinoilla Hämeenlinnassa tai Hakkapeliittatapahtumassa Tammelassa. Myös musiikkitapahtumia on jokaisella seutukunnalla pilvin pimein, kesäteattereista puhumattakaan!

Huristele Hämeen Härkätie Hämeenlinnasta Lopen, Tammelan ja Someron kautta aina Turkuun saakka. Tie on Suomen vanhimpia teitä ja pituudeltaan noin 160 kilometriä. Tien varrella on mielenkiintoisia tutustumiskohteita ja kyliä. Lisäksi molemmissa päätepisteissä on Suomen mittapuussa todelliset harvinaisuudet – eli linnat.

Muita vinkkejä voit käydä vilkuilemassa www.gotavastia.fi tai www.hamk.fi/letsgotavastia -sivuilta. Sieltä löydät Kanta-Hämeen matkailulliset kärjet eli alueen matkailutoimijoiden vinkkilistan Kanta-Hämeen hienoista jutuista.

Leave A Reply