Pitopalvelua äidiltä tyttärille

0

Asiakkaat haluavat luotettavaa palvelua ja pitopöydän herkkuja tärkeisiin juhlatilaisuuksiinsa. Rengon pitopalvelu on toiminut alalla jo yli 40 vuotta. Nyt yrityksen johdossa on nuorempi sukupolvi. Uusia kokeiluja tuodaan harkiten, mutta hamburilaisbuffaa järjestetään uudelleen heti kesän sesongin jälkeen.

Rengon pitopalvelu on toiminut Tulinummella 1970-luvulta alkaen. Tulinummi on vanha meijeri ja juustola, jossa toimii nyt pitopalveluyritys ja A-oikeuksilla varustettu tilausravintola. Pitopalvelu sai alkunsa, kun paikallinen emäntä, Liisa Ilola, oli kova leipomaan tarjottavia naapureiden pitoihin. Liisan mies oli alkanut itsekseen pohtia, että vaimo voisi tehdä pitopalvelua myös isommassa mittakaavassa.

”Tarinan mukaan Liisan mies oli laittanut pitokokkipalvelua -ilmoituksen Hämeen Sanomiin Liisan puolesta. Liisa sai itse tietää asiasta vasta, kun luki sen aamun lehdestä”, Rengon pitopalvelun emäntä Kristiina Jokinen naurahtaa.

Jokisen perheellä pitopalvelutoimintaa on harjoitettu jo kahdessa polvessa. Nykyisenä toimitusjohtajana aloitti Elina Jokinen reilut pari vuotta sitten.

”Äitini Kristiina, siskoni ja Merja Itäluoma-Laitila ovat minun lisäkseni toiminnan pääpyörittäjinä. Lisäksi meillä on extraajia. Kokonaishenkilömäärä on noin kaksikymmentä henkilöä, joista osa on varsin pitkäaikaisia työntekijöitä. Vähän aikaa sitten juhlistimme yhden työntekijän 30 -vuotista taivalta”, Elina Jokinen kehuu.

Pitopalvelun sesonkiaikaa on kesä. Silloin järjestetään häitä, rippijuhlia ja syntymäpäiviä. Juhlat ovat usein viikonloppuisin, mutta työtä tehdään koko viikko.

”Maanantai alkaa yleensä viikonlopun tiskien hoitamisella. Tiistaina alkaa tulevien juhlien järjestäminen. Silloin tehdään ensimmäiseksi kakkupohjat ja katsotaan astiat valmiiksi. Varsinainen ruoka valmistetaan lähellä juhlaa. Lauantaiaamuna pakataan autot ja lähdetään juhlapaikalle, jossa vierähtääkin usein koko päivä”, Elina Jokinen kertoo.

Perinteitä kunnioittaen ja uutta suunnitellen

Pitopalvelutoiminnan ydin on järjestää juhlia, joissa on hyvä ruoka. Hämäläinen pitopöytä on suosittu kokonaisuus.

”Usein tilaus tulee, kun henkilö on syönyt meidän pitopalvelun ruokaa jonkun toisen henkilön juhlissa. Asiakkaat haluavat ottaa omat juhlansa ”varman päälle” ja valita toimittajan, joka tiedetään luotettavaksi. Luotamme kotimaisiin ja lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin ja haluamme pitää laadusta kiinni. Se tapahtuu ainoastaan siten, että valmistamme tuotteet paikan päällä, joten ruokaa ei kuljetella lämpölaatikoissa ympäri kylää”, Elina Jokinen kertoo.

Elina Jokinen toimi aikaisemmin S-ryhmän palveluksessa 12 vuotta. Siellä toimittiin ison ketjun ehdoilla.

”Hyppy yrittäjäksi on ollut toivottu. Yrittäjän päivät ovat pitkiä ja vaihtelevia. Työssä on oma vapautensa ja kaikki päivät ovat erilaisia. Lomaa pidän pari kertaa vuodessa. Parasta on, että hommassa saa käyttää omaa luovuuttaan. Olen toteuttanut uusina kokeiluina muun muassa vappubrunssia ja hampurilaisbuffaa. Hampurilaisbuffa on tuonut uutta asiakaskuntaa paikan päälle. Jatkamme hampurilaisidealla jälleen syksyllä, koska asiakkaat ovat jo kyselleet sitä”, innostuu Elina Jokinen.

Kuva: Kirsi Sippola

Rengon pitopalvelu on mukana Matkalla kasvuun –yhteistyöhankkeessa. Hanke on Manner Suomen maaseudun kehittämisohjelman rahoittama ja se kestää vuoden 2018 loppuun.

”Lähdin hankkeeseen mukaan erityisesti verkostoitumaan, koska olen uusi yrittäjä, enkä tunne seudun matkailuyrityksiä. Hakukoneoptimointi -koulutus oli mainio kokonaisuus ja opin siitä paljon. Nyt tiedän, mitä voin vaatia kotisivujen toteutukselta, jotta asiakkaat löytävät sivumme paremmin. Haluaisin myös kehitellä uusia juttuja Tulinummi-rakennukseen ja ajattelin, että hankkeessa mukana olosta on hyötyä, kun suunnittelen toimintaa”, iloitsee Elina Jokinen.

Hankkeen tapahtumia ja blogia voi seurata osoitteessa www.hamk.fi/matkalla-kasvuun ja matkallakasvuun.blogspot.fi. Hankkeen toteuttajina ovat Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Hämeen ammattikorkeakoulu Oy.

 

Leave A Reply