Kiitollisuus, kunnioitus ja jakaminen!

0


Elisa Göös toteutti lapsuuden unelmansa ja perusti majatalon ja kappelin isoisänsä maille Rehakan kylään. Entinen kartanon viljakuivaamo on nykyisin harras siunauskappeli, jossa järjestetään ristiäisiä, häitä ja retriittejä. Willa Göös on matkailijan lepopaikka luonnon helmassa; Hämeen sydänmailla.

 

Elisa Göös toimi aikaisemmin markkinointitehtävissä Suomen Postissa. Postin muutosten myllerryksessä Elisan nuoruuden unelma omasta majoitus- ja juhlapaikasta alkoi itää.

”Ihannoin aina isoisää, joka aikoinaan rakensi Rehakkaan toimivan kartanon. Vietin lapsuudessani paljon aikaa täällä. Saatuani tilan perinnöksi, minulle tuli vahva tunne siitä, että tälle paikalle pitää tehdä jotain. Se ei saa olla yksikseen, vaan paikan kauneutta ja rauhaa pitää jakaa myös muille!”, Elisa Göös kertoo.

Elisa jäi työelämästä pois 55-vuotiaana ja on sen jälkeen toiminut erilaisten yhdistysten aktiivina sekä Willa Göösin haltijattarena.

”Ensin suunnittelin ja rakennutin oman talon järven rannalle vanhan kartanon kivijalalle vuonna 2001. Sen jälkeen alkoi majatalon rakennusprojekti muutaman sadan metrin päähän talosta”, Elisa muistelee.

Willa Göös on paikka, jota voi vuokrata. Sinne voi tuoda omat eväät tai tilata pitopalvelun.

”Vuokraan juhla-, kokous- ja majoitustiloja. Majoitustiloja on yli 30 –hengelle ja juhlasaliin mahtuu noin 60 henkilöä. Asiakkaan kanssa sovitaan vuokrasta ja sen jälkeen asiakas voi itse miettiä tarjoilut paikan päälle tai valmistaa tarjottavat majatalon laitoskeittiössä”, tarinoi Elisa.

Kappelin vanhat hirsiseinät ovat nähneet jo monta juhlaa uudessa roolissaan

Pihapiirissä oleva kappeli henkii rauhaa ja vanhat hirsiseinät huokuvat menneen ajan tunnelmaa. Kappelin tekeminen oli sattumaa. Pihapiirissä seisoi kartanon vanha viljankuivaamo, jolla ei enää ollut käyttöä.

”Emerita, kirkkoherra Eija Köntti, kävi vierailulla ja hän ehdotti, että tee vanhasta kuivurista kappeli! Ajatus alkoi muhia ja asiaa mietittyäni päätin toteuttaa idean. Vanhoja materiaaleja säilytettiin mahdollisimman paljon, mutta uuttakin pintaa tehtiin”, kertoo Elisa.

Nykyään kappelissa vietetään häitä, ristiäisiä ja erilaisia hengellisiä retriittejä. Kappeliin mahtuu noin kolmekymmentä henkeä juhlaa viettämään.

”Haluan jatkossa erityisesti profiloitua hiljaisuuteen ja erilaisiin hengellisiin retriitteihin. Riemujuhlat ovat tervetulleita, mutta remujuhlat eivät sovi Willa Göösin henkeen. Haluan tarjota harmoniaa asiakkaille!”, visioi Elisa.

Villa Göösin kappelin ikkunasta näkee vihreän luonnon

 

Matkalla kasvuun

Elisa Göös on mukana Matkalla kasvuun –yhteistyöhankkeessa. Matkalla kasvuun on Koulutuskuntayhtymä Tavastian ja Hämeen ammattikorkeakoulun hanke, joka kestää vuoden 2018 loppuun.

”Olen ollut tyytyväinen hankkeeseen ja erityisesti kevään sosiaalisen median koulutuksiin. Tavastian nuoret opiskelijat opettivat minua hyödyntämään muun muassa Instagramia Willa Göösin markkinoinnissa. Olen innostunut ottamaan kuvia ja on kiva laittaa niitä esille sosiaaliseen mediaan. Facebook sivut pitäisi vielä avata, mutta ehkä teen sen opiskelijoiden avustuksella syksyllä”, iloitsee Elisa Göös.

Matkalla kasvuun –hankkeessa on tulossa syksyllä muun muassa Laatutonni- ja Visit Finlandin kansainvälistymisvalmennukset sekä Toscanan opintomatka. Laatutonni on matkailu- ja palvelualoille tarkoitettu, laadun kehittämiseen ja jatkuvaan parantamiseen valmentava kokonaisuus.

”Olen innostunut lähtemään Laatutonniin ja Toscanan reissuun. Aina kun käy muualla kuuntelemassa viisaampiaan oppii jotakin uutta itsekin!”, innostuu Elisa Göös.

Matkalla kasvuun -yhteistyöhanke on Manner Suomen maaseudun kehittämisohjelman rahoittama hanke, jossa on mukana noin 35 kanta-hämäläistä matkailualan yritystä.  Hankkeen tapahtumia ja blogia voi seurata osoitteessa www.hamk.fi/matkalla-kasvuun ja matkallakasvuun.blogspot.fi.

Kirsi Sippola on yksi Matkalla kasvuun -yhteistyöhankkeen kirjoittajista.
Kirsi Sippola, kehittämispäällikkö, Teknologiaosaamisen yksikkö, HAMK

Leave A Reply