Matkailun teemaryhmät on perustettu

0

Kanta-Hämeen matkailun edistämiseen on perustettu teemaryhmät. Teemoina ovat kansainvälisyys, luonto- ja liikunta, kulttuuri, kokous- ja tapahtumat sekä koulutusmatkailu. Teemaryhmät ovat jatkoa Hämeenlinnan kaupungin matkailuohjelmatyölle, mutta ne toteutetaan koko maakunnan matkailun edistämiseksi. Mukaan toivotaan yrityksiä ja muita matkailutoimijoita ympäri Kanta-Hämettä. Teemaryhmät ovat yritysvetoisia, mutta sihteerinä toimii yleensä joku julkinen taho. Tule mukaan sinua kiinnostavaan teemaryhmään!

Hämeenlinnan kaupungin matkailuohjelmatyö alkoi helmikuussa 2018. Kevään aikana järjestettiin monia tapahtumia ja kerättiin ideoita eri toimijoilta. Lopputuloksena oli mm. matkailun teemaryhmien perustaminen. Teemaryhmät ovat avoimia ja niihin ovat tervetulleita kaikki aktiiviset matkailutoimijat maakunnasta.

”Idea teemaryhmistä on saanut alkunsa Karita Toivasen opinnäytetyöstä, jonka hän teki seudullisesta matkailuyhteistyömallista. Teemaryhmien on tarkoitus yhdessä edistää ja toteuttaa erilaisia projekteja, verkostoitua ja toimia asiantuntijoina oman teemansa ympärillä”, kertoo Outi Mertamo Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Karita Toivasen opinnäytetyö on ladattavissa osoitteesta: http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018060612979

 

Kansainvälisyys -teemaryhmä jo vauhdissa – muut starttailevat toimintaansa

Ensimmäisenä teemaryhmänä starttasi jo kesällä 2018 kansainvälisen matkailun teemaryhmä, joka perustettiin Let’s Go Tavastia-hankkeen myötävaikutuksella. Yrityksiä on mukana noin 15 kappaletta Forssan, Riihimäen ja Hämeenlinnan seuduilta.

”Teemaryhmään pääsevät mukaan kaikki kansainvälisistä matkailijoista kiinnostuneet tahot, jotka haluavat panostaa tähän oman toiminnan puitteissa. Porukka on kokoontunut jo useamman kerran. Puheenjohtajana toimii Juha-Pekka Tuominen Petäys Resortista. Teemaryhmä on sopinut mm. matkanjärjestäjävierailuiden ja pressimatkojen järjestämisestä, Visit Finlandin ulkomailla olevista workshopeista ja Matka 2019 -messuille osallistumisesta”, kertoo teemaryhmän sihteerinä toimiva Outi Mertamo.

Muut teemaryhmät ovat starttausvaiheessa. Teemaryhmät eivät ole varsinaisesti sidoksissa mihinkään organisaatioon, vaan ne ovat itsenäisesti toimivia verkostoja.

Teemaryhmät ja niiden vetäjät ovat:

Kansainvälisyys – HAMK, Outi Mertamo, Let’s Go Tavastia -hanke (seuraava kokous 10.12. klo 13 Lasimuseolla)
Kulttuurimatkailu – HAMK, Outi Mertamo, VIKKE –hanke (1. Kokous 8.1.2019 klo 13, HAMKilla)
Koulutusmatkailu – HAMK, Outi Mertamo (1. Kokous ma 7.1.2019 klo 13, HAMKilla)
Kokous- ja tapahtumamatkailu – Verkatehdas, Rita Kujanpää (1. Kokous 10.1.)
Luonto- ja liikuntamatkailu – Vanajavesikeskus, Mika Soramäki

“Toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi teemaryhmät kytketään osaksi maakunnallista matkailuorganisaatiota eli Elinvoimaa Hämeeseen Ry:tä. Tällä tavoin varmistetaan, että teemaryhmän oma strategia tukee maakunnan yhteistä visioita ja toimenpiteet vievät kohti yhteistä maalia. Kaikkia kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan teemaryhmien vetäjille. Tervetuloa mukaan!, innostaa Outi Mertamo HAMKista.

 

************

Blogikirjoituksen kirjoittivat projektipäällikkö Outi Mertamo ja kehittämispäällikkö Kirsi Sippola Hämeen ammattikorkeakoulusta. Molemmat kirjoittajat toimivat matkailun kehittämistehtävissä Kanta-Hämeen maakunnan, matkailuyritysten ja muiden matkailutoimijoiden hyväksi.

Leave A Reply