KANTA-HÄMEEN MATKAILUN SYKSY ON VÄRIKÄS!

0

Lakeland-yhteistyö on alkanut vauhdilla ja Kanta-Häme hyötyy neljän maakunnan matkailuorganisaatioiden tarmokkaasta aherruksesta. Kesän ja syksyn aikana alueellamme vierailee useita matkanjärjestäjiä ja lehdistön edustajia Japanista, Saksasta ja Venäjältä. Meillä on hieno mahdollisuus saada uutta kauppaa aikaiseksi, koska olemmehan ”portti Lakelandiin”. Kanta-Häme on lähin ja helpoimmin saavutettavissa oleva Lakelandin maakunta. Myös kantahämäläiset matkailutoimijat ovat vauhdissa, sillä parinkymmenen hengen ryhmä on lähdössä Japaniin JATA-messuille syyskuussa esittelemään aluetta, tuotteita ja yrityksiä.

Lakeland toiminta on Visit Finlandin koordinoimaa ylimaakunnallista yhteistyötä, jossa ovat mukana Kanta-Hämeen lisäksi Pirkanmaa, Päijät-Häme ja Keski-Suomi. Hämeen liitto on sitoutunut tähän yhteistyöhön vuosina 2018-2019. Visit Finlandin markkinoin Lakelandiä kärkikohteena vuosina 2018 ja 2019. Kohdemarkkinoina ovat Saksa ja Japani.

Japanilaiset ihastuivat uimiseen ja saunomiseen

Japanista oli tutustumassa matkanjärjestäjiä ja matkojen myyjiä Lakelandiin 23.-27.8.2018. Matkan teemana olivat ”saunat”. Ryhmässä oli matkanjärjestäjiä mm. Finnairilta, Five Stars Club, H.I.S. Tumlare ja Tabikobo matkatoimistoista, sekä Visit Finlandin kaksi Japanin edustajaa. Kanta-Hämeessä ryhmä oli ensimmäisen vuorokauden 23.-24.8.2018 ja jatkoi sen jälkeen Pirkanmaalle.

Visit Finlandilla on syksyllä menossa Sauna-kampanja Japanissa. Japanilaiset ovat kiinnostuneita
saunoista ja suomalaisesta saunakulttuurista ja -tavoista. Kanta-Hämeessä vierailulla olleelle ryhmälle oli järjestetty ohjelmaan tutustumisia saunoihin. Vierailun huippu oli, kun ryhmä pääsi Hotelli Petäyksessä Suomi-tutustumismatkansa ensimmäiseen saunaan – eli savusaunaan järven rannalla. Useat vieraista kävivät elämänsä ensimmäistä kertaa järvessä uimassa!

-Japanilaisten mielestä olimme taivaassa, kun saimme uida puhtaassa järvivedessä, löylytellä saunassa ja kuunnella hiljaisuudessa veden liplatusta. Tunnelmaa ja tunnetta oli kävijöiden mielestä mahdotonta pukea sanoiksi, niin hienoa se heidän mielestään oli!, kertoo Outi Mertamo Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Lakelandin saunavierailun ohjelma on luettavissa osoitteessa: https://www.visitfinland.com/travel-trade/sauna-fam-trip-western-lakeland/

Japanilaiset matkanjärjestäjät ihastuivat uimiseen ja saunomiseen. (kuva Outi Mertamo)

Kantahämäläiset suuntaavat Japanin matkamessuille syyskuussa

Matkalla kasvuun –yhteistyöhanke on Koulutuskuntayhtymä Tavastian koordinoima hanke, jossa mukana on maaseudulla toimivia matkailualan yrityksiä Kanta-Hämeestä. Hanke järjestää tutustumismatkan JATA-messuille Tokioon syyskuussa. Mukaan on lähdössä parinkymmenen hengen ryhmä. Kantahämäläiset tutustuvat maailman suurimpiin matkailumessuihin.

– Osallistumme pelkästään meidän ryhmälle järjestettyyn asiakastilaisuuteen, jossa esittelemme japanilaisille matkanjärjestäjille hämäläisiä matkailutuotteita ja -vahvuuksia. Tilaisuuden järjestää Kari Halonen ToolBox -travel marketing & consulting’sta joukkoineen. Kari Halonen on sparrannut toimijoita jo ennen matkaa ja hän on myös ryhmämme mukana messuilla, projektipäällikkö Leena Puumalainen Matkalla kasvuun –hankkeesta kertoo.

Matkalla kasvuun –yhteistyöhanke on päättymässä tämän vuoden lopussa. Japanin opintomatkan jälkeen hankkeessa käydään läpi asiakastilaisuuksien jatkotoimenpiteitä ja yhteydenpitoa asiakkaisiin. Lisäksi syksyn aikana on vielä valmennusta henkilöbrändäykseen liittyen sekä workshop jälleenmyyjien kanssa myös kotimaisia asiakkaita ajatellen. Loppuseminaari pidetään ke 7.11.2018.

Syksyn aikana on tulossa myös myös Let’s Go Tavastia -hankkeen koulutuspäiviä yrityksille. Hankkeessa järjestetään muun muassa Visit Finlandin My Stay -palvelun koulutus eri seutukunnilla lokakuussa.

-Tavoitteena on saada mahdollisimman monta matkailutuotetta alueelta näkyviin. My Stay -palvelu tarjoaa mainion alustan ulkomaiselle matkailijalle, joka suunnittelee itse oman matkansa. Kieliversioitakin palvelusta on tällä hetkellä yhdeksän. Yksittäisten japanilaisten tai minkä tahansa muun maan matkailijoiden on mahdollista löytää tiensä Kanta-Hämeeseen, kunhan tuote on My Stay’ssä näkyvissä, iloitsee projektipäällikkö Outi Mertamo Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Teksti Kirsi Sippola, Outi Mertamo ja Leena Puumalainen.

 

Leave A Reply