Liikennetiedottajat ryhmätyö

0

Vantaanportin tarkastelu

Vantaanportin keskeisin osa on Jumbon kauppakeskus. Tarkastelimme keskuksen aluetta sekä yleisellä- että kaavatasolla. Alueella kaavojen ohjeistuksen eivät olleet kaikki täysin toteutuneita. Jumbo on vastoin kaavoituksen ohjeita syönyt muilta lähialueen keskuksilta asiakkaat ja se on kyseisellä alueella liikekeskuksena ihan omissa sfääreissä. Liikekeskuksen suunnittelussa ei myöskään oltu huomioitu tarpeeksi kaavamääräyksiä vaan alue on suunnattu täysin autoilijoille. Liikekeskukseen saapuminen muilla keinoilla on vähintäänkin haastavaa.

Esteettömyydestä ei edes tarvitse mainita mitään, kun miettii miten alueelle pääsee helposti. Ironista on silti se, että liikekeskuksen sisätiloissa on liikuntarajoitteisen aika helppo liikkua.

Liikekeskuksen lähettyvillä on eri asutusalueita kuten esim. Pakkala. Asuinalueilla pääsee liikkumaan helposti kevyttä liikennettä hyödyntäen mutta jos haluaa päästä sieltä palveluiden luokse on se hankalaa lukuisten tienylitysten ja vilkkaan autoliikenteen takia.

Liikekeskuksen ympärillä on myös tilastoitu todella paljon onnettomuuksia joista oli muutama henkilöonnettomuus.

Alueella on hyvät työllistymismahdollisuudet ja koska lentokenttä ja tikkurila ovat lähellä. Useita muita työpaikkoja on saatavilla lähialueilta.

Tällä hetkellä alueella liikkumista yritetään hieman parantaa muiden, kuin autoilijoiden näkökulmasta. Tämä on kuitenkin erittäin haasteellista, koska alue on jo valmiiksi rakennettu. Vanhoja sunnitelmia toteutuneelle alueelle on erittäin haasteellista muokata jälkikäteen.

Vantaanportti ja Jumbon kauppakeskus ilmakuvana

Leave A Reply