Vuosi käyntiin lempeästi

0

Vuosi 2020 oli monin tavoin poikkeuksellinen, ja paluu uuteen normaaliin on vielä kaukana edessäpäin. Nyt jos koskaan on aika suhtautua itseensä lempeämmin: laskea tavoitteita, ottaa lisää omaa aikaa ja tehdä asioita, jotka tekevät sinut iloiseksi. Näistä viidestä kirjasta löydät ideoita ja tukea lempeämpään elämään.

Hakala, J. T. (2020). Vähemmällä enemmän: Miksi pienet askelet ovat hyvästä ja liiallinen kunnianhimo pahasta. [Helsinki]: Alma Talent Oy.

Sinä joka pyrit täydellisyyteen ja jonka tavoitteet ovat aina korkealla: taivas ei putoa niskaasi, vaikka hellität hieman. Päinvastoin: tulet huomaamaan, että työ sujuu paremmin keventämällä omaa asennetta: luovuus alkaa kukkia, ja kauankin kateissa ollut työn ilo palaa.

Laane, T. (2020). Kesytä kriitikkosi: Lempeämmän mielen käsikirja. Helsinki: Kirjapaja.

Arvosteletko jatkuvasti omaa tekemistäsi, eikö mikään ole sinulle riittävän hyvää? Jos haluat oppia suhtautumaan itseesi hieman lempeämmin, tämä kirja on sinulle. Taina Laane käyttää käytännön harjoituksia ja antaa vinkkejä, joilla opit muuttamaan suhdetta itseesi: armottomimmasta kriitikostasi voi tulla paras ystäväsi.

Pihlaja, S. (2021). Valinnan paikka: Näin teet parempia päätöksiä. (Jyväskylä]: Atena.

Millainen on sinun muistopuheesi? Millainen haluaisit sen olevan? Näillä yksinkertaisilla kysymyksillä Satu Pihlaja saa meidät miettimään sitä, olemmeko tehneet oikeita valintoja. Kun arvot ovat selvillä, on helpompi asettaa konkreettisia tavoitteita ja pysyä niissä. Riittävän pienet tavoitteet on helppo muuttaa rutiineiksi, ja eikä aikaakaan niin päämäärä on saavutettu.

Kunto, T. & Vallinoja, M. (2020). Minimalismi. Helsinki: Otava.

Teemu Kunnon mukaan minimalismissa karsitaan elämästä pois kaikki, mikä ei ole välttämätöntä tai mikä ei tuota iloa. Kyse voi olla paitsi tavarasta, myös ihmissuhteista, työstä tai elämäntavasta. Minimalismi pakottaa lempeästi tekemään valintoja siitä, mihin haluat käyttää energiasi. Mistä sinä voisit luopua?

Tevanlinna, A. (2020). Hyvinvointia mielelläsi: Arvoista suunta elämäntapamuutokseen. [Jyväskylä]: Atena.

Omien arvojen tunnistaminen on tärkeää myös tässä kirjassa, jossa etsitään tapoja pysyvän elämäntapamuutoksen toteuttamiseen. Pysyvää muutosta haetaan motivaatiotyöskentelyllä, ajattelu- ja toimintamallien analysoinnilla, omien tunteiden tunnistamisella. Harjoitukset ja käytännön esimerkit nojaavat tutkittuun tietoon, joten se antaa toimivia työkaluja myös hyvinvointialan ammattilaisille.

Lisää lempeää luettavaa löydät kokoamaltamme vinkkilistalta.

Comments are closed.