Viiden valikoima äänikirjoja

0

Kirjaston joululahjana sinulle olemme hankkineet paljon uutta kuunneltavaa: tarjolla on mm. vihaa ja ilkeyttä, ylimielisyyttä, mokaamista ja maailman hallintaa. Mutta ei hätää, edustettuina ovat myös lempeys, yhteisymmärrys ja keskustelun voima. Ja tietysti ihmisenä oleminen, kuten näissä kirjoissa.

Äänikirjojen selaus ja käyttö on kätevintä Ellibsin omasssa ilmaisessa sovelluksessa. Kirjaudu sisään HAMKin tunnuksilla ja valitse tiedostomuodoksi MP3. Jos kaipaat muuta kuin tietokirjallisuutta, vilkaise mitä oma paikallinen kirjastosi tarjoaa: heidän kokoelmiinsa voit Ellibs-sovelluksessa kirjautua kirjastokortin numerolla.

Kallio, M. (2017). Inhimillisiä kohtaamisia. Helsinki: WSOY. Tekijän lukema.

Maaret Kallion kirja keskittyy kohtaamiseen, sekä itsen että muiden kanssa. Kirjan ensimmäinen osio keskittyy oman elämän olosuhteisiin: vaatimuksiin, odotuksiin ja läsnäoloon. Toisessa osassa tavoitellaan parempaa itsetuntemusta ja itsensä hyväksymistä. Kolmas osa keskittyykin sitten vuorovaikutukseemme muiden kanssa. Kallion lempeä ja rauhallinen ääni tukee kirjan viestiä inhimillisyyden merkityksestä ja antaa toivoa paremmasta huomisesta.

Heinimäki, J. (2019). Arvon porukka: Etiikka ja työyhteisö. [Helsinki]: Kauppakamari. Lukija: Juani Rajalin.

Tämä kirja keskittyy työyhteisöihin – muistattehan vielä, se oli se porukka jonka kanssa vielä reilu puoli vuotta sitten päivittäin työskentelimme. Teologinakin tunnettu Heinimäki tarkastelee työyhteisöjä antiikin kardinaalihyveiden kautta ja etsii työyhteisön sielua. Hänen yksinkertainen viestinsä on: organisaation arvot ja etiikka toteutuvat parhaiten työyhteisössä, jossa jokaisen on hyvä olla.

Nykänen, A. (2020). Yksin kotona. Helsinki: Into Kustannus Oy. Tekijän lukema.

Anna-Stina Nykänen on Hesarin toimittaja, jonka uuteen kirjaan on kerätty paitsi hänen parhaita kolumnejaan, myös uusia tekstejä edelleen jatkuvasta poikkeustilasta. Nykänen seuraa ympäristöään ja kysyy kysymyksiä, kirjoittaa hauskasti tärkeistä asioista. Millaisia tunteita poikkeustila ihmisissä herättää? Mikä auttaa meitä jaksamaan? Tekijän lukemana teksti on mukavaa kuunneltavaa joulun valmistelun lomassa.

Kannisto, P., Kannisto, S. (2020). En kestä tätä enää! Viisi innoittavaa tarinaa oravanpyörän ulkopuolelta. [Helsinki]: Into. Lukija: Pemo Ojala.

Köyhyys, työttömyys, ilmastokriisi, pandemia.. tuntuuko sinusta koskaan siltä, että nyt alkaa riittää? Iso osa elämästä menee tulevaisuudesta murehtimiseen, ellei peräti sen pelkäämiseen. Samaan aikaan elämämme kiitää ohi, yhä kiihtyvällä tahdilla. Meidän on lopetettava ajan haaskaaminen ja alettava elää juuri itsemme näköistä elämää. Miten hyvin sinä hallitset omaa elämääsi?

Broe, R. (2019). Tunnelma: Metsässä. [Kööpenhamina]: Saga Egmont.

Tänä vuonna meistä moni on varmasti kuunnellut luonnon ääniä tavallista enemmän, onhan ulkoilu ollut yksi harvoista sallituista harrastuksista. Alkava talvi ajaa meidät kotikissat kuitenkin sisätiloihin. Tämä äänikirja pelastaa meidät kylmiltä ja pimeiltä hetkiltä, ja tuo seesteisyyttä myös arjen etätyöhön. Rentoudu, sulje silmät ja olet vehreässä metsässä; vain tuoksu puuttuu.

Kirjaston väki toivottaa kaikille HAMKilaisille hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa!

Artikkelikuvasta kiitos: Larisa Koshkina Pixabaystä.

Comments are closed.