Viiden valikoima e-lehdistä

0

Tällä kertaa viiden valikoimassa keskitytään lehtiin. Ammattilehdet ovat hyvä keino päästä sisään omaan koulutusalaan: niistä selviää, mitkä asiat tällä hetkellä puhuttavat ja millaisia asioita tutkitaan. Painettuja lehtiä kirjastosta löytyy reilut viisisataa erilaista.

Painettujen lehtien lisäksi kirjasto tarjoaa ammatti- ja tiedelehtiä hyvin monessa eri kanavassa, joista tässä tärkeimmät:

Ammattilaismediat sisältää Alma Talentin kustantamat liiketalouden ja tekniikan ammattilehdet arkistoineen. Tarjolla on myös uutispalvelu sekä podcasteja. Näköisversioina löydät mm. nämä lehdet: Kauppalehti,  Metallitekniikka, Mikrobitti, Talouselämä, Tekniikka & Talous ja  Tivi. Ammattilaismediat toimii myös etäkäytössä: käytä linkkiä HAMK Finnassa ja kirjaudu sisään HAMKin tunnuksilla.


Journal.fi -palvelu sisältää suomalaisia tieteellisisä lehtiä ja vuosikirjoja kokotekstimuodossa. Suurin osa Journal.fi-lehdistä ilmestyy avoimesti, osa ilmestyy vapaaseen verkkoon pienellä viiveellä. Tällä hetkellä palvelussa on 86 avointa lehteä, joista 26 löytyy myös Elektrasta.


Elektrasta löydät kotimaisten tiedelehtien artikkeleita. Moni Elektrassa mukana olevista lehdistä on siirtynyt avoimeen julkaisemiseen ja löytyy nyt journal.fi -palvelusta. Elektrasta löydät edelleen 43 sellaista lehteä, joita ei julkaista avoimessa verkossa; tällaisia ovat esim. Hoitotiede ja Kasvatus. Käytä linkkiä HAMK Finnassa ja kirjaudu sisään HAMKin tunnuksilla.


Flipsterin kautta tarjoamme tällä hetkellä 12 ulkomaista näköislehteä tekniikan ja muodin alalta. Palvelusta löytyy myös yleislehti Newsweek.

Ilmaisella Flipster-sovelluksella on e-lehtien luku helppoa omalla kännykällä, missä vain ja milloin vain. Lataa sovellus kaupasta ja kirjaudu palveluun HAMKin tunnuksilla.


LM Tietopalvelut tarjoaa kahta eri lehtipalvelua:

eMagzin kautta pääset eri alojen kotimaisiin ammattilehtiin. Tällä hetkellä näköislehtiä on lähes 30.

ePress sisältää sanomalehtien näköisversioita. Tällä hetkellä mukana on n. 150 kotimaista sanoma- ja paikallislehteä.

Molemmissa palveluissa on tarjolla lehtiarkisto, joka kattaa kaksi vuotta uusimmasta numerosta taaksepäin.

Huom. Sekä eMagz että ePress ovat käytettävissä vain HAMKin koneilta tai Eduroam-verkossa HAMKin käyttäjätunnuksilla.


Eikä tässä kaikki..

Edellä esiteltyjen lehtipalvelujen lisäksi kokoelmistamme löydät n. 8 500 ulkomaista ammatti- ja tiedelehteä. Lehdet löytyvät ns. artikkelitietokannoista, eli niistä ei ole saatavissa näköisversioita. Artikkelit löytyvät kuitenkin kokotekstimuodossa, ja niistä on usein tarjolla myös pdf-versio. Lehtiä voi selata HAMK Finnassa. Kansainvälisten aineistojen haulla voit etsiä artikkeleita sinua kiinnostavista aiheista.

Artikkelitietokantojen käyttö edellyttää sekin HAMKin käyttäjätunnusta.

Artikkelikuvasta kiitos: Nicolas Nova

Comments are closed.