HAMKin kirjaston palvelut ovat avoimia kaikille

0

Sinun ei tarvitse olla opiskelija tai henkilökuntaa käyttääksesi HAMKin kirjastojen palveluita kaikilla kampuksillamme. Esimerkiksi alanvaihtajille tai eri alojen asiantuntijoille on tarjolla kattavasti aineistoa.

HAMKin kirjasto palvelee kaikilla kampuksilla – Hämeenlinnassa, Evolla, Lepaalla, Forssassa, Mustialassa, Riihimäellä sekä Valkeakoskella. Muutkin kuin opiskelijat tai henkilökunnan jäsenet saavat kirjastokortin suoraan asiakaspalvelustamme. Mukaan tarvitset vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

HAMKin kirjastoon hankitaan ensisijaisesti ammatti- ja työelämälähtöistä sekä tieteellistä aineistoa. Tarjolla on runsaasti ammattikirjallisuutta esimerkiksi liiketalouden, kasvatustieteen, rakentamisen, luonnonvara-alan, tekniikan sekä hoitotyön aloilta. Lisäksi kirjastossa on laaja alakohtainen ammattilehtivalikoima. Jokainen kampuskirjasto on profiloitunut opetusalojensa mukaan, esimerkiksi Lepaalla sijaitsee merkittävän laaja puutarha-alan aineistokokonaisuus.

Painettujen aineistojen saatavuutta kiitellään – kirjastoon ajetaan autolla kauempaakin kuukauden laina-aikojen perässä. Varaamalla aineiston etukäteen voi noutopaikaksi määrittää itselleen lähimmän kampuskirjaston ja noutaa sen viikon kuluessa saapumisilmoituksesta.

HAMKin kirjastoon hankitaan runsaasti myös verkkoaineistoja, kuten e-kirjoja ja e-lehtiä. HAMKin ulkopuoliset asiakkaat pääsevät käyttämään monialaisia tieteellisiä tietokantoja kirjaston tiloissa. Tarjoamme pääsyn esimerkiksi kansainvälisiin Science Direct ja Springer Compact -palveluihin sekä kotimaiseen KauppakamariTietoon. Poikkeuksena ovat SFS-Online ja Ellibs -palvelut, joihin on pääsy vain HAMKilaisilla. Ellibsin e-kirjakokoelmiin pääset kuitenkin etänä oman asuinseutusi yleisten kirjastojen kautta ks. Vanamo-kirjastojen e-aineistot, Louna-kirjastojen e-aineistot, Ratamo-kirjastojen e-aineistot tai Piki-kirjastojen e-aineistot. Huomioithan, että valikoimassa saattaa kuitenkin olla eroavaisuuksia kirjastoista riippuen.

Kaikki HAMKin opetusalat kattava Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen kirjasto toimii aivan kampuksen ytimessä HAMKin N-rakennuksen 2. kerroksessa. Kirjaston erikoisuutena on erityisesti muotoilun alan kokoelma, joka sisältää runsaasti design- ja taidekirjoja sekä käytännön oppaita. Lisäksi Hämeenlinnassa on tarjolla ajankohtaisia yleisteoksia esimerkiksi työhyvinvoinnin tehostamiseen ja oman ajankäytön hallintaan. Rauhallista työskentelyä ja lukemista varten on tarjolla lukupaikkoja kirjaston tiloissa.

HAMKin kirjaston kokoelmista pääset hakemaan itseäsi kiinnostavaa aineistoa vaikkapa kotisohvalta käsin osoitteesta: https://hamk.finna.fi/. HAMK Finna on kaikkien nähtävissä ja käytettävissä oleva kirjaston käyttöliittymä. Sieltä on mahdollista hakea googlemaisesti teoksen tai tekijän nimellä tai vaikkapa aiheen mukaan. Hakutuloksissa on mahdollista rajata aineistoa esimerkiksi sen kampussijainnin mukaan ja onko aineisto painettua vai e-materiaalia. HAMK Finna toimii osana kansallista Finna.fi -palvelua, jossa on mukana useita korkeakoulukirjastoja ympäri Suomen.

Opastamme sinut vielä tarkemmin alkuun palveluidemme käytössä kirjastokortin hankinnan yhteydessä. Syvempää tiedonhakua varten yrittäjien ja työelämässä olevien on mahdollista tiedustella laajempia tiedonhankinnan koulutuksia ja tiedonhakutoimeksiantoja, esimerkiksi tilata kirjallisuusselvitys. Näistä palveluista sovitaan tapauskohtaisesti ja ne laskutetaan voimassaolevan hinnaston mukaisesti.

Tervetuloa asiakkaaksi HAMKin kirjastoon!

HAMKin kirjaston verkkosivut: https://www.hamk.fi/kirjasto-ja-tietopalvelut/

Heräsikö sinulle kysymyksiä palveluistamme? – Ota yhteyttä:

hamk.kirjasto@hamk.fi tai asiakaspalvelun puhelinnumeroon (03) 646 4700

Comments are closed.