Maatilamatkailua maaseudun rauhassa

0

Maatilamatkailu on trendikäs matkailun muoto. Sen suosio perustuu ennen kaikkea maaseudun tarjoamaan rauhalliseen ja kiireettömään elämänmenoon. Majoitusta tarjotaan ympäri vuoden ja mikäpä olisi hienompaa kuin lomailla maatilalla Suomen raikkaassa kesässä, viilenevissä syysilloissa tai kevyessä pakkasessa. Pääset rentoutumaan eri aktiviteeteilla tai vaan hiljentyäksesi luonnon ääreen nauttimaan rauhasta. 

Maaseutumatkailu on taajaan asuttujen alueiden ja matkailukeskusten ulkopuolelle suuntautuvaa matkailua, joka perustuu luontoon, maatalouteen tai luontoaktiviteetteihin ja myös paikalliseen perinteeseen, maisemaan, kulttuuriin ja ihmisiin, jota leimaa perheyrittäjyys. 

Maatilamajoitukset tarjoavat monipuoliset puitteet niin yksityis- kuin yritysasiakkaille. Samassa paikassa voit järjestää kokous- tai juhlatilaisuuksia kuten häitä tai voit ottaa rentoutusloman, jossa sinua palvelee ravintolan lisäksi saunapalvelut. Voit myös ottaa ilon irti retkeillessäsi eräreitistöillä kävellen tai ratsastaa vaihtelevissa maastoissa osaavilla ja kilteillä hevosilla.  

Tärkeimpiä arvoja maatilamatkailussa ovat ympäristövastuullisuus, hyvinvointi ja maaseudun kulttuuriperinnön vaaliminen.  

Maatilamatkailu on elämys 

Matkoja tarjotaan usein lupaamalla matkailijoille elämyksiä ja muita mahdollisia kokemuksia. Kukin matkailija kokee elämyksen omalla tavallaan ja koska elämys on omakohtainen tunnetila, sen takaaminen on mahdotonta. Jotkut voivat kokea sen ilona tai pettymyksenä. Aiemmat kokemukset ja odotukset muokkaavat sitä, miten matkailija henkilökohtaisesti kokee tarjotun elämyksen. Elämyksen tavoitteena on kuitenkin saada irtiotto arjesta sekä poiketa tavallisesta ympäristöstä ja yleensä sillä haetaan positiivisia kokemuksia. 

Marttilassa sijaitseva Kylämäen Hevostila tarjoaa hevostoiminnan ja broilereiden kasvatuksen lisäksi maatilamatkailua. Hevostilalla omahdollista kokea elämys. He tarjoavat tilallaan jokaiselle jotakin. Heille on tärkeää asiakkaiden tyytyväisyys ja ottavat huomioon asiakkaiden toiveet, jotta elämys olisi onnistunut. 

 

Meri ja Mira 

Lähteet: 

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/117643/Suokas_Annika.pdf?sequence=1&isAllowed=y 

https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/matkailun-edistaminen/vastuullisuus/kestava-matkailu-lyhyesti/ 

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/49736/VALMIS%20OPINNAYTETYO_23.11.2012_AU.pdf?sequence=1&isAllowed=y 

https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/131291/Hakanen_Eveliina.pdf?sequence=1&isAllowed=y 

https://unki.fi/ 

Haastattelu:

Kylämäen Hevostila, Elina Kylämäki 26.2.2020

Kuvat:

Kylämäen Hevostila

Leave A Reply