HAMKin vanhempia blogeja, joissa on edelleen kiinnostavaa sisältöä.

Arkistoidut blogit A-L

Avoimuuden asialla
Avoimuuden asialla -blogissa kirjoittavat hamkilaiset yhteisten palveluiden tki-tuen asiantuntijat, jotka tuovat kirjoituksissa näkyväksi avoimen tieteen ja tutkimuksen kiinnostavia ajankohtaisia ilmiöitä Suomesta ja maailmalta. Kommentoi ja osallistu keskusteluun!

CSchool
Blogissa julkaistaan sisältöjä cSchool projekteista, osaamisesta, yhteistyöstä työelämän kanssa, kokeievasta kehittämisestä ja ilmiöpohjaisesta oppimisesta.

ERITYISEN HYVÄÄ OSAAMISTA
Ajankohtaisuutta ammatillisesta erityisopetuksesta.

Exploring European Business
Experiences and reflections from the Exploring European Business study module.

Global Education
This is the blog of The Global Education R&D Team of HAMK University of Applied Sciences, The School of Professional Teacher Education.

HAMK Bio

HAMK Smart
Kirjoituksia tutkimusyksikön arjesta, hankkeista, työntekijöistä ja opiskelijatarinoista ja tutkimuksista. HAMK Smart tekee tutkimusta monialaisesti ja digitaalisuus liittyy vahvasti kaikkiin meidän tutkimuksiin ja hankkeisiin.

HAMK100
HAMK100 on opetus- ja tutkimushenkilöstölle suunnattu valmennusohjelma vuosina 2017-2020. Keskeisinä kehittämisen kohteina ovat uudistuva korkeakoulupedagogiikka, digipedagoginen osaaminen sekä työelämä-, kansainvälisyys- ja tutkimusosaaminen.

Hämeen kolmas D
Blogi on osa Hämeen kolmas D -hanketta jonka tarkoituksena on toteuttaa yrityksen tuotteeseen liittyviä kokeilua, jota voidaan kehittää 3D-teknologialla.

ICT, Bioeconomy and Engineering
Bioeconomy Engineering – a full-time engineering BSc degree programme in English for sustainable future.

INFOTEP – Programa de Desarrollo de Educación Vocacional
Curso para implementar Un Nuevo Modelo Pedagógico, y la base para un modelo de Educación Docente Renovado, para la Educación Vocacional por INFOTEP.

Innostusta insinööriopintoihin
Blogi tulee sisältämään nyt ensin 2017 vuoden loppuun saakka Verkkovirta HAMK tekniikka -hankkeessa tuotettuja hyviä käytänteitä insinööriopintoihin.

KesäHAMK
KesäHAMKissa lukiolaiset tutustuvat yhden opiskeluviikon aikana tekniikan alaan erilaisiin fysiikan ilmiöihin laboratoriokokeiden kautta, perehtyvät mm. erilaisten materiaalien lujuusominaisuuksiin ja niiden määrittämiseen sekä tutustuvat tuotteiden kehitykseen, suunnitteluun ja testaamiseen.

Kesäprojektit Riksussa
Tieto- ja viestintätekniikan kesäprojektit Riihimäellä

Liikenne
Blogi esittelee liikennealan opetusta, opiskelua sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Liikenneala 17
Liikenteenalan opiskelijoiden blogi

Arkistoidut blogit M-Ö

MATEC tutkii
Blogi kertoo mitä Moniaistisuus ja avustava teknologian (MATEC) -tutkimusryhmässä on parasta aikaa meneillään.

Matkalla ohjauksen ammattilaiseksi
Opinto-ohjaajaopiskelijoiden kokemuksia opintojen varrelta.

Metsänomistajan oikeudet ja velvollisuudet
Blogi käsittelee keskeisiä asioita metsänomistajan oikeuksista ja velvollisuuksista.

OPEKE – hyvät käytänteet

Opiskelun digityökalut
Ohjeita HAMKissa käytettävien digitaalisten työkalujen ja palveluiden hyödyntämiseen.

Palvelupiste – Liiketoimintaosaamisen työelämäpalvelut
Työelämäpalveluiden hankkeiden ja asiantuntijaviestinnän kanava.

Seksuaalisuus haltuun -koulutus
Seksuaalisuus haltuun- koulutus on opetushallituksen tukemaa täydennyskoulutusta, ja tässä blogissa kuvataan koulutusprosessia, ja esitellään koulutuksen aikana tehtyjä tuotoksia (6/2019-12/2019).

Tavastia Blueways
Blogissa seurataan vesistömatkailun kehittymistä Hämeessä ja Tavastia Blueways -hankkeen etenemistä sekä tuloksia.

Titaaniset Tekniikat
Tämän blogin tarkoitus on kertoa opiskelustani Konetekniikan insinööriksi Hämeen ammattikorkeakoulussa. Tulen kertomaan opittavista aineista, opiskelutekniikoista ja harrastuksista.

Turvallisuutta työpäivään!
Blogi käsittelee HAMK opiskelijoiden ja henkilökunnan turvallisuuteen, hyvinvointiin, jaksamiseen, viihtymiseen ja yhteisöllisyyteen liittyviä aiheita turvallisuustoiminnan näkökulmasta.

Työkaverina yhteistyörobotti
Yhteistyörobotit – tulevaisuuden työkaveri

Uudistuva metsäyrittäjä
Uudistuva metsäyrittäjä -hankkeen blogissa käsitellään ajankohtaisia metsäpalvelu- ja koneyrittäjyyteen liittyviä teemoja.

Valkuaisfoorumi
Valkuaisomavaraisuuden edistäminen

Viesti
Blogissa käsitellään HAMKissa tapahtuvaa viestintää ja sen kehittämistä yhteisesti oppien ja parastaen. Kirjoittajat ovat sekä henkilökunnan jäseniä että opiskelijoita.

Yrittäjyys
Yrittäjyyden lukuvuosi 2017-2018 on kokonaisuus, jossa HAMKin opiskelijoille tarjotaan opintoja ja ohjausta yrittäjyyteen ja yrittäjämäiseen asenteeseen. Opiskelijat pääsevät osallistumaan ja tapaamaan sidosryhmien edustajia eri tapahtumissa. Blogikirjoitukset kertovat muun muassa yrittäjien tarinoita sekä opiskelijoiden ajatuksia yrittäjyydestä.