Mikrolevät ja hyönteiset – tulevaisuuden valkuaisinnovaatioita
Maailmalla lisääntyvä proteiinin tarve pakottaa etsimään uusia proteiininlähtehteitä niin ihmisten kuin eläinten ravitsemukseen. Tällaisia proteiinilähteitä…More
Maailmalla lisääntyvä proteiinin tarve pakottaa etsimään uusia proteiininlähtehteitä niin ihmisten kuin eläinten ravitsemukseen. Tällaisia proteiinilähteitä…More
Valkuaiskasvit viljelykierrossa hyödyttävät peltoa ja ympäristöä Valkuaiskasvit sopivat hyvin monipuolistamaan viljelyä. Ne tuovat samalla monia…More
Kotimaisen täydennysvalkuaisen tarjonta on niukkaa, eikä kotieläintuotantomme ole läheskään omavarainen täydennysvalkuaisen suhteen. Suomeen tuodaan kasviperäisissä…More
Keskitymme näillä asiantuntijatreffeillä härkäpapuun, joka on perinteinen suomalainen viljelykasvi. Viime vuosina sen viljelyala on nopeasti…More
Keittopavut ovat maailmalla eniten syöty papuryhmä. Papuja on saatavilla säilykkeinä ja kuivattuina. Kuivattavissa pavuissa on…More
Kotipuutarhureita ja uusia kiinnostuneita innostetaan viljelemään yhä enemmän härkäpapua kasvimaillaan. Ikivanha ruokakasvimme on hyvä valkuaisen…More
Suomessa viljeltävissä valkuaiskasveissa on paljon mahdollisuuksia valkuaisomavaraisuuden lisäämiseksi. Valinnanvaraa löytyy niin kasvivalikoimasta kuin käyttötavoistakin. Hyviä…More
Teemaan palkokasvien korjuu ja säilöntä liittyy paljon yksityiskohtia erilaisissa tilanteissa. Kyseessä voi olla nurmipalkokasvi tai…More
Keväällä ennen varsinaisen kylvökauden alkua suunnitellut valkuaiskasvien kylvöpinta-alat lupailivat hyvää. Erityisesti herneen ja härkäpavun viljelyssä…More
Kotimaisen kasvivalkuaisen käyttö ruoanvalmistuksessa on ravitsevaa, terveellistä ja herkullista. Valkuaiskasvit tuovat myös mukavaa vaihtelua lautaselle.…More