Yhdessä paremmin

0

Forssassa avattiin 15.9.2016 Resurssiviisauskeskus, joka on yksi hieno esimerkki verkostojen merkityksestä. HAMKin lisäksi resurssiviisauskeskuksessa ovat mukana Forssan kaupunki sekä seudun kehittäjätoimijoita kuten Luonnonvarakeskus ja Forssan Yrityskehitys Oy. Resurssiviisauskeskus toimii kotina tapaamisille, tapahtumille ja yhteiselle kehittämiselle. Hanke kokonaisuuden takana on nimeltään Alueelliset järkivihreät innovaatiot (www.hamk.fi/alueelliset).

Hieno tila edustaa sitä, mihin HAMKissa tällä hetkellä pyritään. Tilaisuuden avannut HAMKin rehtori Pertti Puusaari kiitti yhteistyötahoja ja kertoi HAMKin tähtäävän tulevaisuudessa entistä enemmän siihen, että opiskelijaprojektit ja HAMKin moduulien toimeksiannot tulevat yrityksiltä.

Lähtökohtana siis työelämän ja opetuksen yhdistäminen entistä tiiviimmäksi paketiksi, jolloin kaikki mukana olevat tahot hyötyvät. Aivan mahtava asia! Tällä hetkellä työelämälähtöisiä projektia on HAMKissa menossa jo useassa koulutusohjelmassa ja yritysyhteistyö on jatkuvasti vankemmalla pohjalla.

Samalla kun minä istun toimistolla kirjoittamassa tätä blogitekstiä, ovat liiketalouden Lehtori Vesa Tuomela ja kestävän kehityksen 2015 aloittaneet opiskelijat suorittamassa yritysvierailua Kuurojen palvelusäätiössä, Sampolassa. Liiketalous ja kestävä kehitys ovat yhdistäneet voimansa ympäristöliiketoiminnan kurssilla, jossa käsitellään liiketoiminnan tekemistä kestävän liiketoiminnan näkökulmasta. Projektissa kehitetään uusia liiketoimintamahdollisuuksia TEXVEX-poistotekstiilipankkien käyttöön liittyen.

Uuden toimintamallin kautta kaikki voittavat. Opiskelijat saavat uutta näkökulmaa ideoinnilleen ja kontakteja työelämään, opettajat pääsevät haastamaan osaamistaan oikeiden yritystoimeksiantojen kanssa ja alueen yrittäjät saavat uusia ratkaisuja ja ehdotuksia liiketoiminnalleen. Lopussa pitää vielä erikseen kiittää Alueelliset järkivihreät -hanketta sekä projektipäällikkö Laura Vainiota, jonka asioista kaikki tämä on mahdollista. Välillä on aivan mahtavaa olla duunissa!

Leave A Reply