HAMK tarjoaa maksuttomia AMKosaaja-opintoja vuoden 2023 loppuun asti. Tarjonnasta löytyy opintoja mm. digitaalisuuteen, yrittäjyyteen, sekä hyvinvointiin ja terveyteen liittyen. Opinnot on tarkoitettu henkilöille, joka haluat päivittää osaamistaan ja oppia uusia taitoja. Kokosimme yhteen usein kysyttäjä kysymyksiä kiinnostuneille hakijoille avuksi.
Mikä AMKosaaja?
AMKosaaja on vuosina 2021-2023 Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella toteutettavaa maksutonta koulutusta. HAMKin lisäksi AMKosaaja-koulutusta tarjoavat Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Laurea-ammattikorkeakoulu, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.
Opintotarjonnasta voi valita itseä kiinnostavia ja omaan aikatauluun sopivia korkeakouluopintoja. Jokaisella korkeakoululla on oma opintotarjontansa.
Kenelle opinnot on tarkoitettu?
Opinnot on tarkoitettu kaikille aihealueista kiinnostuneille korkeakoulujen tutkinto-opiskelijoita lukuun ottamatta. Joissain opinnoissa voidaan edellyttää aiempaa osaamista, mutta tämä on aina mainittu selkeästi opintojen kuvauksessa.
Miten opintoihin haetaan?
Opintojaksoille hakeudutaan täyttämällä sähköinen lomake hakuaikana. Koulutukseen ei ole valintakoetta eikä ennakkotehtäviä. Pääsääntöisesti pystymme ottamaan opintojaksoille kaikki ilmoittautuneet mukaan. Saatamme kuitenkin joutua rajaamaan osallistujamäärää, jos ilmoittautumisia tulee runsaasti. Tällöin mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.
Mitä koulutus maksaa?
Koulutus on maksutonta.
Pystynkö osallistumaan koulutuksiin vaikka käyn töissä?
Opinnot on suunniteltu niin, että niitä voi tehdä myös oman työn ohessa. Opintoihin voi sisältyä jonkin verran kontaktikertoja arki-iltaisin verkon välityksellä. Verkkoistunnot tallennetaan ja ne voi katsoa jälkikäteen tallenteena, jos on estynyt pääsemästä istuntoon.
Mitä opintoja koulutus sisältää?
Monipuolisesta tarjonnasta voit valita sinua kiinnostavia opintoja. Tässä esimerkkejä menneestä ja tulevasta opintotarjonnastamme:
- Data-analytiikka
- Verkkosivujen rakentaminen
- Ohjelmoinnin perusteet
- Palvelurobotiikka sosiaali- ja terveysalalla
- Palkanlaskenta
- Tiedolla johtaminen
- Esimiestyö
Kuinka paljon opiskeluun tulisi varata aikaa? Kuinka vaativia opintojaksot ovat?
Ennen opinnoille ilmoittautumista kannattaa pohtia kuinka paljon sinulla on opiskeluun aikaa. 1 op vastaa noin 27 opiskelutuntia ja ”täysipäiväisen” työnohessa opiskelevan opiskelutahti on noin 15 op/ 2 kk. Todellinen työmäärä on kuitenkin yksilöllinen ja siihen vaikuttaa esimerkiksi aiempi osaamisesi.
Milloin saan tietää pääsenkö mukaan koulutukseen?
Ilmoitamme hakijoille sähköpostitse ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Seuraathan siis sähköpostiasi (myös roskapostikansiota) ja huolehdit, että postilaatikkosi ei ole täynnä.
Mitä laitteita minulla pitää olla, jotta voin osallistua koulutukseen?
Pääsääntöisesti perustietokone ja hyvät verkkoyhteydet ovat riittäviä. Suosittelemme lisäksi kuuloke-mikrofonia verkkoistuntoihin osallistumista varten.
Onko minulle hyötyä näistä opinnoista, jos hakeudun myöhemmin suorittamaan korkeakoulututkintoa?
Opinnot ovat korkeakoulutasoisia ja niitä on mahdollista anoa hyväksiluettavaksi osaksi ammattikorkeakoulututkintoa.
Lue myös Usein kysytyt kysymykset (osa 2), jossa käsitellään mm. AMKosaaja-opiskelun käytänteitä.