Myyntikoulusta huippumyyjäksi, Tommi Puronaho

0

Kuka olet ja mitä opiskelit HAMKissa?

Olen Tommi Puronaho, ja toimin tällä hetkellä myyntineuvottelijana Lindström Oy:llä. Toiminta-alueeseeni kuuluu Kanta-Hämeen-alue, joten Hämeenlinna-Riihimäki-Forssan seudut ovat tulleet tutuksi. Valmistuin tradenomiksi joulukuussa 2015 HAMKista, opintoni sisälsivät paljon markkinoinnin ja asiakasosaamisen sekä liiketoiminnan kehittämisen opintoja. Opinnäytetyöni enteili tämän hetkistä työtäni, kun opparin aiheena oli digitaaliajan huippumyyjät.

Missä työskentelet tällä hetkellä ja mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu? Miten päädyit kyseiseen työhön?

Aloitin aktiivisen töiden haun syksyllä 2015 kun olin valmistumassa HAMKista. Juuri tuohon aikaan Lindströmillä oli päällä haku Myyntikouluun, joka oli suunnattu vastavalmistuneille tai myyntiuran alkuvaiheilla oleville tulevaisuuden huippumyyjille. Päätin hakea kyseistä paikkaa, ja onnekseni sain paikan. Ajoitus ei olisi voinut olla parempi, sillä Myyntikoulu alkoi tammikuussa 2016. Pääsinkin siis siirtymään työelämään käytännössä heti valmistumisen jälkeen. Alkujaan työskentelin Lindströmillä Pirkanmaan talousalueelle, mutta muutettuamme perheen kanssa viime syksynä takaisin kotikulmille Hämeenlinnaan, pääsin sopivasti siirtymään työskentelemään Kanta-Hämeessä.

Työhöni kuuluu sekä uusasiakashankintaa että olemassa oleville asiakkaille uusien tuotteiden ja palveluiden myyntiä. Lindström tarjoaa asiakkailleen mm. monipuolisia tekstiilinvuokrauspalveluita, ja omalla vastuualueellani ovat mattopalvelut, wc-tilapalvelut sekä ravintolatekstiilit. Tapaan työni myötä paljon uusia ihmisiä sekä kaiken kokoisia yrityksiä aina muutaman hengen toimistoista isompiin pk-yrityksiin. Yksi työni parhaista puolista onkin, että tapaan viikoittain uusia ihmisiä.

Koetko, että sait HAMKissa opiskellessasi valmiuksia nykyiseen työhösi? Millaisia?

Opiskelu HAMKissa oli hyvin antoisaa aikaa, opiskeluiden myötä jäi paljon hyviä verkostoja. Ehkä se suurin anti opiskeluista oli se, että tiesin niiden myötä, mihin suuntaan liiketalouden alalla haluan suunnata. Jo hyvin nopeasti opintojen alussa huomasin, että omat kiinnostukseni liittyvät esim. myyntiin, markkinointiin, liiketoiminnan kehittämiseen sekä asiakastoimintaan.

Mikä oli HAMKissa opiskelussa mielestäsi parasta?

Parasta opiskeluaikana oli päästä valmistamaan itseään työelämään, meillä oli paljon ryhmätöitä sekä erilaisia käytännönläheisiä projekteja, jotka valmistelivat työelämään. Yksi isoimmista asioista oli myös uusien ihmisten tapaaminen, opiskeluajoilta on jäänyt paljon hyviä ystäviä. Ja uskon myös, että opiskeluiden aikana syntyneet verkostot auttavat tulevaisuudessa myös työelämässä.

Jälkikäteen ajateltuna en juurikaan kokenut opiskelua haasteelliseksi, kaiken kaikkiaan HAMKista ja opiskelusta jäi tosi hyvä mieli. On kiva aina välillä muistella menneitä ja palata ikimuistoisiin vuosiin yhdessä opiskelukavereiden kanssa.

Missä aiot olla ammatillisesti 10 vuoden kuluttua?

Haluan ehdottomasti edetä urallani ja kehittyä, tavoitteena onkin joku päivä toimia mahdollisesti esimies-asemassa. Varmastikin jollain aikataululla lisäopinnot ovat ajankohtaisia, jotta eteneminen uralla on mahdollista. 10 vuotta on kuitenkin aika pitkä aika, ja sen varrella voi tapahtua paljon. Mielenkiinnolla odota, minkälaisessa työtehtävässä toimin 10 vuoden kuluttua.

Millaisia terveisiä lähettäisit niille, jotka harkitsevat opiskelua HAMKissa?

Liiketalouden opinnot ovat tosi monipuolisia ja valmistavat monipuolisesti eri työtehtäviin. Monesti kuulee, että liiketaloutta opiskellaan, kun ei ole muuta alaa keksinyt, mutta itse näen asian eri tavalla. Liiketalouden opintojen myötä on valmis siirtymään haasteellisiinkin tehtäviin työelämässä. Opinnoissa on myös todella laaja kirjo, johon erikoistua ja perehtyä tarkemmin. Moni asia on omasta aktiivisuudesta ja halusta kiinni.

Leave A Reply