Loikka yrittäjyyteen

0

”Ilman tätä koulua en olisi luottanut itseeni tarpeeksi”. Hevosalan liiketoiminnan opinnot antoivat Marjukka Larvalalle rohkeutta hypätä yrittäjäksi – kirjaimellisesti.

Marjukka on hevosalan liiketoiminnan opiskelija ja tuore yrittäjä. Hän perusti keväällä Kangoo Club Valo -yrityksen, joka järjestää pomppukengillä tehtäviä jumppatunteja. Samalla hän toi uuden, Kangoo Jumps -nimellä tunnetun lajin Hämeenlinnaan.

Kurssitehtävästä käytäntöön

Idea yritykseen lähti koulutehtävästä. Marjukka osallistui kurssille, jossa piti kehittää kuvitteellinen liikeidea. Hän kehitti työparinsa kanssa konseptin, joka yhdisti keppihevoset, Kangoo Jumpsin ja Marjukan hevostietämyksen. Lopputuloksena oli uudenlainen keppihevosharrastus lapsille: Kengu Kepparit.

Kurssin opettaja kannusti Marjukkaa osallistumaan liikeideallaan Linnan Business -kilpailuun, jossa palkintona oli 2 500 euron stipendi liiketoiminnan käynnistämiseen. Marjukka ajatteli ensin, että kyseessä on vain koulutyö, mutta päätti opettajan tsemppauksen tuloksena osallistua kilpailuun.

”Päätin että no vitsi, miksi ei. Siellä kuitenkin pahin mitä voi tapahtua on se, että ei saa 2500 euroa ja paras mitä voi tapahtua on, että saa 2500 euroa. Mikäs siinä, kokemus se on”, Marjukka nauraa.

Hän voitti kilpailun ja sai rahoitusta idealleen. Kevät ja kesä on mennyt kuitenkin niin kovaa haipakkaa, ettei hän ole vielä ehtinyt aloittaa kepparitunteja.

Kangoo Jumps -tunnit ovat olleet todella suosittuja, ja Marjukka on ehtinyt ryhmänsä kanssa voittaa jo lajin epävirallisen Suomen mestaruuden. Lasten keppihevostunneille on ollut kuitenkin jo kysyntää, ja Marjukka aikoo aloittaa ensimmäiset tunnit syksyllä.

Ilman opintoja HAMKissa Marjukka ei olisi uskaltautunut yrittäjäksi. Hän kuvailee koulutusta inspiroivaksi, monipuoliseksi ja hyödylliseksi.

”Jo vuoden opiskelu on antanut itsevarmuutta ja uutta ajattelumallia, että hetkinen, minusta on tähän”.

 

Kirjoittaja: Vilma Häti, markkinoinnin opiskelija-assistentti ja liiketalouden opiskelija

Leave A Reply