Liiketalouden opiskelu Hamkissa

0

Aloitin liiketalouden opinnot Hamkissa vuoden 2012 syksyllä. Opiskelen nyt kolmatta eli viimeistä vuottani.

Hain lukemaan liiketaloutta, koska en tiennyt yhtään, mille alalle haluaisin suuntautua tulevaisuudessa. Tiesin vain, että haluan opiskella. Liiketalous vaikutti hyvältä vaihtoehdolta sen takia, että se ei erittele kovin tarkkaan, mitä työtä tulet tekemään tulevaisuudessa, mutta silti se on erittäin hyödyllinen tutkinto.

Tradenomeja valmistuu moniin erilaisiin työtehtäviin, riippuen ihan omasta kiinnostuksesta. Viestintä, laskentatoimi, markkinointi, myynti; vaihtoehtoja on ihan laidasta laitaan erilaisille ihmisille. Lisäksi koulutus antaa hyvät valmiudet oman yrityksen perustamiseen.

Pääaineenani luen markkinointia, koska siinä pääsee pohtimaan ihmisten käyttäytymistä, jota esimerkiksi laskentatoimi ei niinkään tarjoa. Tällä hetkellä opintoni lähestyvät loppuaan ja viimeiset kurssit ovat jo käynnissä. Juuri nyt olen markkinointitehtävissä Hamkilla ja suoritan syventävää harjoitteluani. Tämän jälkeen minulla on enää opinnäytetyö tehtävänä.

Olen viihtynyt Hamkissa erinomaisesti. Erityisesti pidän Hamkin opiskelijalle vastuuta antavasta linjasta, eli toisin sanoen opiskelija saa itse päättää hyvin pitkälti asioistaan, kunhan hoitaa vaaditut hommat. Vapauksia saa, kunhan ottaa myös vastuuta. Lisäksi oli erittäin mieluinen yllätys, että vaikka taloudesta puhutaankin, matematiikkaa ei niin halutessaan tarvitse juuri ollenkaan!

Opiskelujen puolesta erityisesti toisen vuoden alusta ihan nykyhetkeen saakka olen erittäin tyytyväinen, koska olen päässyt tekemään mielenkiintoisempia projekteja kuin ensimmäisenä vuonna, joka oli sellainen pintapuolinen perehdytys vähän kaikkeen. Pääaineen valinnan jälkeen motivaatiota ei ole juuri tarvinnut etsiä.

En kadu hetkeäkään päätöstäni lähteä lukemaan liiketaloutta. En todellakaan tiedä, mikä minusta tulee isona, mutta sen osaan jo nyt sanoa, että kaikki mitä olen täällä oppinut, tulee auttamaan minua jatkossa. Talouden ja yritysmaailman ymmärtämisestä on aina hyötyä, riippumatta siitä mille alalle päädyn joskus tulevaisuudessa.

Jos on epävarmuutta siitä, mitä haluaa tehdä tulevaisuudessa, niin voin todellakin suositella liiketaloutta!

– Eliel Herlevi

Leave A Reply