Liiketalouden alumni Riikka: liiketaloudesta mahdollisuus päästä monelle alalle

0
Kuka olet ja mitä opiskelit HAMKissa? Kuinka päädyit opiskelemaan kyseistä alaa?

Olen Riikka Sarin, liiketalouden alumni. Olen valmistunut HAMKista kesällä 2012. Lukion jälkeen en oikein tiennyt mitä alaa lähtisin opiskelemaan, mutta sen kuitenkin tiesin että ammattikorkeakoulututkinto oli minun juttuni. Päädyin sitten liiketalouteen, koska koin, että sen myötä minulla on mahdollisuudet työllistyä monenlaisiin eri työtehtäviin eri aloilla.

Missä työskentelet tällä hetkellä ja mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu? Miten päädyit kyseiseen työhön?

Työskentelen tällä hetkellä Nordeassa pankkineuvojana. Työnkuvaani kuuluu tällä hetkellä pääasiassa asiakkaiden unelmien kodin hankinnassa mukana oleminen eli asuntolaina-asioiden parissa puuhailen päivittäin. Suoritin liiketalouden opintoihin kuuluvan työharjoittelun Nordeassa, sekä olin siellä myös kesätöissä opintojen aikana. Täten valmistuttuani minulla oli jo valmiiksi jalka oven välissä Nordeaan. Työskentelin ensin määräaikaisena, mutta sain suhteellisen pian vakituisen paikan.

Koetko, että sait HAMKissa opiskellessasi valmiuksia nykyiseen työhösi? Millaisia?

Kyllä opiskelusta sai hyviä eväitä työelämään. Itse olen sellaista tyyppiä, että opin asioita tekemällä niitä käytännössä. Siispä opiskeluajoilta parhaat opit ovat varmasti esimerkiksi ryhmätöiden tekeminen, josta on saanut hyvää kokemusta työelämään, jossa päivittäin ollaan tekemisissä ihmisten kanssa ja työskennellään tiimeissä tai muuten vaan ihmisten parissa. Myös esimerkiksi tiettyjen deadlinejen noudattaminen on tärkeää sekä opiskellessa että työelämässä; pitää pystyä pysymään aikataulussa ja tehdä mitä on luvannut.

Opiskelen tällä hetkellä työn ohella liiketalouden ylempää AMK-tutkintoa HAMKissa Business Management and Entrepreneurship -koulutuksessa. Päätin aloittaa YAMK -opinnot, koska haluan kehittää itseäni jatkuvasti ja opiskelusta saa myös mahtavia uusia aineksia ja mahdollisuuksia työelämään.

Mikä oli HAMKissa opiskelussa mielestäsi parasta?

Koulunkäynti oli mukavan rentoa, eikä liian jäykkää tai virallista. Kouluun oli kiva mennä! Sekä tietysti kaikki uudet ihmiset joita opintojen aikana tapasi, joista kehkeytyi myös pidempiaikaisempia ystävyyksiä.

Millaisia terveisiä lähettäisit niille, jotka harkitsevat opiskelua HAMKissa?

Rohkeasti opiskelemaan vaan itseänne kiinnostavaa alaa! Suosittelen rakentamaan verkostoja jo opintojen aikana ja hyppäämään rohkeasti mukaan uusiin juttuihin ja projekteihin, ties mitä mahdollisuuksia ne tuovat mukanaan niin henkilökohtaisessa elämässä kuin työelämässä! ?

Leave A Reply