Vaatetusmuotoilun alumni Jenni Fisk luo uraa urheiluvaatesuunnittelijana

0

HAMKin vaatetusmuotoilun alumni Jenni Fisk vieraili aiemmin tänä vuonna muotoilijoiden Maalispäivässä kertomassa omasta urapolustaan. Hänen mielenkiintonsa urheiluvaatteisiin lähti liikkeelle lukioajan sivutyöstä ja tämä kiinnostus on ohjannut hänen suuntaansa suunnittelijana läpi vuosien. Opintoihin kuuluneen harjoittelun kautta hän löysi tiensä töihin Norjaan ja sittemmin hän perusti oman suunnittelutoimiston. Tutustu Jennin tarinaan ja opiskeluajan kokemuksiin!

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Olen Jenni Fisk ja olen vaatetusalan yrittäjä. Perustin Ren Design-suunnittelutoimistoni reilu vuosi sitten. Aikaisemmin työskentelin Norjassa pääsuunnittelijana yrityksessä nimeltä Sweet Protection. Olen erikoistunut teknisiin ulkoiluvaatteisiin, erityisesti laskettelu- ja maastopyöräily-tuotteisiin.

Vaatetusmuotoilun alumni Jenni Fisk

Mitä opiskelit HAMKissa ja miten päädyit juuri HAMKiin?

Opiskelin HAMKissa vaatetusmuotoilua. Minulla oli vaatturin opinnot pohjalla ja halusin opiskella lisää. HAMKissa oli tarjolla opintoja, jotka olivat minulle sopiva yhdistelmä tekemistä ja teoriaa.

Miten päädyit nykyiseen ammattiisi?

Olen ollut aina aktiivinen. Työskentelin lukiosta asti opintojen ohessa urheilukaupassa ja vakuutuin, että urheiluvaatteiden suunnittelu olisi minulle sopiva työ. Läpi opintojeni tämä ohjasi projektieni ja harjoittelujeni suuntaa ja harjoittelun kautta löysinkin työpaikkani Norjassa. Olen ollut todella tyytyväinen työhöni. Nautin sekä tuotteiden suunnittelusta että niiden testaamisesta. 😊

Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Tällä hetkellä työnkuva muokkautuu asiakkaan toiveiden mukaisesti. Minulla on kokemusta laajasti koko malliston toteuttamisesta; alkaen tarvittavan tuotekokonaisuuden kartoittamisesta, tuotteiden suunnittelusta ja kaavoittamisesta, materiaalien etsimisestä ja yhteistyöstä tehtaiden kanssa. Minun työni päättyy viimeistään, kun tuotteet siirtyvät tuotantoon.

Millä tavoin opiskelustasi ollut sinulle hyötyä urallasi?

On ollut todella hyödyllistä ymmärtää koko vaatteen valmistuksen kaari. Varsinkin teknisen vaatteen suunnittelussa on todella tärkeää ymmärtää loppukäyttäjää ja rakentaa vaatteen muoto käyttöön sopivaksi. Niin kuin mainitsinkin, sain työni harjoittelupaikasta. Tein sinne myös opinnäytetyöni. Oli unelmieni täyttymys päästä kyseiseen yritykseen suunnittelijaksi ja se oli mahtava pohja uralleni.

Mikä oli parasta opiskeluaikana? Mikä haasteellisinta?

Parasta oli ehdottomasti itsensä toteuttaminen. Opintoja ja projekteja oli mahdollista suorittaa oman kiinnostusten mukaisesti, tietysti tehtävänantojen puitteissa. Minulla oli tarkat suunnitelmat, mitä opinnoiltani halusin ja sain paljon tukea näiden suunnitelmieni toteuttamiseen. Tein harjoitteluni Saksassa ja Norjassa ja olin vaihdossa Walesissa. Tietysti tällainen ”säätäminen” vaatii itseltä paljon järjestelemistä, mutta minun kohdallani se oli ehdottomasti sen arvoista.

Mitä haluaisit sanoa oman alasi opiskelua suunnittelevalle? Vinkkejä?

Olisi varmaan hyvä ottaa selvää, millaista työskentely todella vaatetusalalla on. Jos tämän jälkeen ala vielä kiinnostaa, niin panostaa opiskeluihin täysillä. Kannattaa tehdä suuria, itselle sopivia suunnitelmia ja pikkuhiljaa tehdä valintoja, jotka johdattaa niitä kohti.

 

Lue jalkinemuotoilun alumni Minna Peltomäen uratarina:
Kenkäsuunnittelija Minna Peltomäki: ”Muotoilijana sinä olet brändi”

Leave A Reply