Vappuhulinaa

0

Ohjasimme nipsulassa vappu-aiheisen tuokion 26.4. Loimme ympäristöstä vappumaisen värikkään, käyttämällä ilmapalloja ja serpentiiniä.

Aamu alkoi lapsille tuttuun tapaan vapaalla leikillä ja aamupiirin tutuilla lauluilla sekä loruilla. Käytössämme oli kolme erillistä tilaa, yksi vapaaseen toimintaan, yksi temppuradalle ja yksi ilmapallo-toimintaan. Aamupiirin jälkeen aloimme johdattelemaan lapsia vappu aiheeseen josta suuntasimme kahdessa osassa temppuradalle ruuhkan välttämiseksi. Ensiksi temppuilemaan pääsivät aktiivisimmat ja isoimmat lapset, pienet seurasivat hetken päästä perästä. Temppuradan läpi vei jalanjälistä johdateltu reitti, joka johti viimeiseen tilaan.

Viimeisessä tilassa lapset pääsivät ensiksi vapaasti tutustumaan tilaan ja mitä se sisälsi. Taustalla soitimme lapsille mielekästä musiikkia (mm. Robinia, Fröbelinpalikoita). Vapaasta leikistä siirryimme vielä palloilemaan yhdessä sekä leikkimään leikkivarjolla. Keräsimme kaikki ilmapallot leikkivarjon päälle ja yhdessä aikuisten ja lasten kanssa pompottelimme niitä aaltomaisesti. Kokeilimme myös leikkivarjolla karusellia ja telttaa. Ohjatun toiminnan jälkeen oli taas mahdollisuus vapaaseen leikkiin. Isommilla lapsilla riitti energiaa ja heillä oli mahdollisuus jäädä vielä palloilemaan pienten lasten siirtyessä jo ruokailemaan.

Ohjaamamme toiminta oli lapsia todella innostavaa ja melutasoa nostavaa. Olisimme voineet käyttää esimerkiksi vappupilliä merkkiäänenä halutessamme lasten huomion. Mukava vappumeininki palloineen ja serpentiineineen saimme aikaiseksi.

Sami ja Sanita

Leave A Reply