Pääisiäismunien metsästys

0

3.4.2018 oli meidän vuoromme järjestää Nipsulassa toimintaa. Vaikka pääsiäinen olikin jo ohi, halusimme silti vielä jatkaa pääsiäis-teemalla, koska olimme saaneet hyvän pääsiäisaiheisen idean. Meidän toimintamme oli siis pääsiäismunien metsästys.

Meistä molemmista pääsiäismunien etsiminen oli lapsena aina todella kivaa, joten päätimme järjestää sellaista Nipsulan lapsille. Järjestääksemme tämän onnistuneesti meidän piti miettiä tiloja ja tarvikkeita mitä tarvitsemme. Nipsulan ohjaajan Niinan ehdotuksesta järjestimme Nipsulan viereisen luokkahuoneen uuteen uskoon, ja teimme sinne erilaisia ”tunneleita”, ”koloja” ja muita piilopaikkoja, joista lapset saisivat sitten etsiä pääsiäismunia. Tunnelit ja kolot teimme siis pöydistä ja varastosta lainatuista matoista ja kankaista. Hyödynsimme myös Nipsulan tavaroita, joita asettelimme ympäri luokkaa, jotta sinne saataisiin hieman täytettä ja piilotuspaikkoja. Näin saimme aikaan maagisen ”Pääsiäismaan”. Pääsiäismunat olivat koristemunia, joita Niina oli meidän pyynnöstämme käynyt ostamassa. Munat olivat juuri sopivan kokoisia, juuri sellaisia että niitä oli lasten helppo (mutta ei liian helppo) löytää. Päätimme myös laittaa tilaan soimaan hilpeitä lastenlauluja nostattamaan tunnelmaa. Pääsiäis-teemaa kunnioittaen toinen meistä myös pukeutui pääsiäispupuksi.

Toimintamme alkoi aamupiirin jälkeen niin, että luimme lapsille kirjoittamamme tarinan pääsiäispupusta, joka hukkaa kaikki pääsiäismunansa ja pyytää lapsia apuun niiden etsimisessä. Jaoimme lapset kahteen osaan jakamalla heille joko pupun tai tipun kuvan, ja näissä ryhmissä lapset sitten tulivat etsimään pääsiäismunia. Ohjeistimme lapsia tutkimaan tarkkaan jokaisen nurkan ja kolosen, jos siellä sattuisikin piileskelemään kadonneita pääsiäismunia. Lapset olivat innokkaita päästessään pääsiäispupun johdattelemana ”Pääsiäismaahan” ja ryhtyivät reippaasti etsimään munia tunneleista ja koloista, vaikka jotkut vähän kummaksuivatkin pupua. Ne löytyivätkin melko nopeasti, ja luokkahuoneessa oli melkoinen vilske. Jotkut lapset olivat hieman vauhdikkaampia ja jotkut hitaampia, mutta pidimme huolen siitä, että jokainen löytää ainakin muutaman munan ja että kaikki pääsevät mukaan jahtiin. Etsintöjen jälkeen lapset saivat halutessaan jäädä tutkimaan Pääsiäismaata vielä vähän lisää.

Toiminta sopi hyvin eri ikäisille lapsille, ja kaikki pääsivät hyvin mukaan toimintaan.

Maria ja Nea

Leave A Reply