Pääsiäiseen valmistautumista

0

Virvon varvon
Tuoreeks terveeks
Tulevaks vuodeks
Vitsa sulle, palkka mulle

Nipsulan aamu alkoi tavallisesti yhdeksältä, kun lapset saapuivat vanhempiensa kanssa. Ennen aamupiiriä pelailtiin erilaisia lautapelejä, teimme palapelejä sekä tutustuimme lapsiin. Aamupiirissä normaaliin tapaan laulettiin, kysyttiin säästä ja viikonpäivästä. Aamupiirin lopussa johdattelimme lapset päivän tuokion aiheeseen kuvakorttien avulla. Korteissa oli erilaisia pääsiäisaiheisia kuvia, joita lapset saivat nimetä.

 

Aiheeseen johdattelun jälkeen, siirryimme askartelemaan. Vaihtoehtona oli virpomisoksien teko tai pääsiäismunien värittämistä toisessa huoneessa, halutessaan lapset saivat myös jatkaa vapaata leikkiä ja tulla askartelemaan, kun niin tahtoi. Me, sekä vanhemmat autoimme lapsia koristeiden kiinnityksessä oksiin, pääsiäismunien väritys oli enemmän itsenäistä puuhaa. Virpomisoksien teon yhteydessä harjoittelimme lasten kanssa virpomislorua, suurimmalle osalle se olikin jo tuttu.

Loppu aika kului askarrellen ja leikkien, lapset kertoivat, että tykkäsivät askarteluista, etenkin virpomisoksien teosta. Lopuksi pääsiäismunat koottiin seinälle ja oksat lapset veivät kotiin, sunnuntain virpomista varten. Itse tykkäsimme lapsien kanssa askartelusta ja leikkimisestä, kolme tuntia hujahti todella nopeasti.

Sosionomiopiskelijat: Taija Hirvensalo, Anni Sibakov, Jonna Hautaniemi

Leave A Reply