Kevättä maalaten

0

”Kevätsää lämmittää, luonnon kaiken herättää…”

Tänäkin aamupäivänä Nipsulassa oli 1. vuoden sosionomiopiskelijoita tekemässä ohjausharjoitusta. Perheiden saapuessa omaan tahtiin Nipsulaan, ohjelmassa oli vapaata leikkiä. Tuttuun tapaan kymmenen aikaan kokoonnuttiin meidän opiskelijoiden ohjaamaan aamupiirin. Aamupiirissä pidettiin ensin nimikierros – ketä kaikkia olikaan tänään Nipsulassa paikalla.  Laulettiin ”Käsi oikea sanoo hyvää huomenta” -laulu. Mietittiin mikä viikonpäivä on ja katsottiin millainen sää ulkona oli. Ja tietysti leikittiin Kenguru Joonatan -loru – pariinkin kertaan.

Aamupiirin lopuksi luimme kevätaiheisen sadun virittämään tämän kerran ohjattuun toimintaan ja tunnelmaan. Lapset saivat nostaa pussukasta kolme kuvakorttia: pensselien, vesivärien sekä kevään kuvat. Ohjeistimme lapsille ja vanhemmille tämän kerran toimintatuokion, joka oli kevätaiheinen maalaus. Maalaus toteutettiin pulloväreillä pensselein ja sormin. Maalauksessa sekä opiskelijat että vanhemmat avustivat ja ohjasivat lapsia.  He keskustelivat lasten kanssa keväästä ja antoivat hieman ideoita. Taustalla soi tunnelmaa luomassa kevätteemaan sopivaa linnunlaulua.

Maalauksista tuli todella hienoja. Maalauksen jälkeen muutama lapsi innostui vielä askartelemaan, joten heidän kanssaan teimme kartongista kruunuja, jotka koristeltiin silkkipapereilla ja piirtämällä.

Lopuksi pyysimme palautetta ohjaamastamme toimintatuokiosta sekä aikuisilta että aikuisilta. Aikuisilta palaute kerättiin palautekyselyllä ja lapsilta siten, että he saivat laittaa paperineliön iloisen tai surullisen sammakon kohdalle sen mukaan, pitivätkö he tämän kertaisesta Nipsula-päivästä.

Sosionomiopiskelijat Jemina Löytty ja Suvi Lämsä

 

Leave A Reply