Lumi lei, kookoskermaa ja sokeria

0

Olemme toisen vuoden sairaanhoitajaopiskelijoita Hamkista. Toteutamme koulutukseemme kuuluvan Projektiharjoittelun yhteistyössä Nipsulan kanssa. Nipsulan toiveiden mukaisesti suunnittelimme 4 erilaista toiminnallista leikkituokiota lapsille. Ohjauskertamme kahden ensimmäisen leikkituokion teemana oli talviaiheinen musiikkituokio ja askartelu. Työryhmämme tavoitteena oli tukea lapsen ja vanhemman vuorovaikutuksen kehitystä leikin, laulun ja askartelun välityksellä. Sekä tietenkin viettää mukava aamupäivä lasten ja aikuisten parissa. Tässä blogikirjoituksessa on kooste kahdesta ensimmäisestä leikkituokiosta. Tervetuloa seuraamaan mukaan! 😊

Talviaiheinen musiikkituokio

Musiikkituokio alkoi pienellä pohjustuksella, missä kerroimme ensimmäisestä laulusta. Kyseessä oli Pikku Kakkosen Nallen kappale Lumi Lei, jossa sataa lumihiutaleita. Jokainen lapsi ja aikuinen sai käteensä pienet huivit, mitä heilutella. Näin saatiin aikaan vaikutelma, kun taivaalta sataisi lunta.

Tämän jälkeen siirryttiin Jänöjussin mäenlasku lauluun, jossa lapset ja aikuiset saivat soittaa valitsemaansa soitinta. Seuraavaksi soitimme hieman rytmikkäämpää musiikkia Lumiukko kappaleen tahdissa. Tämän jälkeen asetuimme lattialle piiriin tekemään pakkasaamun loruleikin. Loruun ei kuulunut musiikkia, mutta tämä loru leikkeineen ilmiselvästi osoittautui lasten suosikiksi! 😊 Lopuksi lauloimme vielä kaikille tutun Tuiki tuiki tähtösen ja teimme lauluun kuuluvan perinteisen leikin.

Talviaiheinen askartelutuokio

Askartelussa lapset maalasivat kartongille perunalla lumihiutaleita, maalina käytettiin kookoskermaa ja koristeina talviaiheisia strösseleitä ja sokeria. Pienet taitelijat lähtivät rohkeasti kokeilemaan miltä raaka peruna tuntuu sormissa, ja kuinka kookoskerma tarttuu kartongille. Koristeita ja “maalia” tunnusteltiin niin sormissa, kuin suussakin. 😊 Niin upeita taideteoksia saivat pikkuiset aikaan!

Kiitos perheille ja Johannalle tilaisuudesta päästä viettämään mukavat aamupäivät Nipsulassa 😊

Terkuin Anna, Hanna, Pipsa, Mari ja Minna

Leave A Reply