Kevään merkkejä ja värejä

0

Nipsulassakin ollaan odotettu jo kevään tuloa ihanan lumisen talven jälkeen. Olemme lasten kanssa keskustelleet kevään merkeistä ja tarkkailleet niitä. Teimme myös kevään merkkien tarkkailulomakkeen. Lintujen laulua ja pajunkissoja on ainakin jo havaittu.

Tiistaina 26.3. Nipsulassa opiskelijat järjestivät lapsille toimintatuokion. Aamulla iloiset lapset saapuivat vanhempineen Nipsulaan. Kaikkien perheiden saavuttua kokoonnuimme yhdessä aamupiirille. Aamupiirin aloitimme tutulla Käsi oikea -laululla, laulelimme myös pienen pienestä veturista ja loruttelimme Kenguru Joonatanista. Katsoimme lasten kanssa viikonpäivän ja millainen sää on ulkona, jonka jälkeen Tikka-tiistai ja aurinko kiinnitettiin puuhun.

Aamupiirin jälkeen opiskelijat jakoivat lapset kahteen eri ryhmään, toisessa ryhmässä olivat joukon pienimmät ja toisessa vanhimmat. Toimintatuokion aiheena oli keväänmerkit. Pienimmät nipsulalaiset maalasivat sormiväreillä ison pirteän auringon vanhempien kanssa. Isommat tutustuivat keväänmerkkeihin keskustelemalla ja pääsivät toteuttamaan itseään maalaamalla pienten jälkeen. Kaikki lapset osallistuivat innokkaasti maalailuun ja jaksoivat hienosti keskittyä koko tuokion ajan. Tuotokset olivat ihanan pirteitä ja niistä välittyi kevään raikkaat ja kirkkaat värit!

   

Leave A Reply