Jouluinen aarteenmetsästys

0

Olemme ensimmäisen vuoden sosionomi opiskelijoita HAMK:ssa. Suunnittelimme ja toteutimme toimintaa vuorovaikutus sosiaalialan asiakastyössä- moduuliin liittyen. Ryhmänohjauksen tavoitteena oli oppia kohtaamaan asiakasryhmiä sekä yleisesti enemmän ryhmänohjauksesta ja oppia arvioimaan muiden toimintaa.

Aarteenmetsästys

Suunnittelimme lapsiperheille jouluisen aarteenmetsästyksen, jonka tavoitteena oli tuoda kaikille lapsille joulumieltä ja mielenkiintoista tekemistä. Aloitimme toiminnan jouluisella sadulla yhdessä lapsien ja vanhempien kanssa. Olimme piilottaneet aarteet sekä vihjekortit etukäteen ja sadun jälkeen lähdimme niitä seuraamaan. Aarteenmetsästyksessä joulupukki oli ollut hupsu ja hukannut joulun alla lasten lahjoja ja hän tarvitsi reippaiden lapsien apua löytämään ne. Jokaisen aarteen löydyttyä lapsille, oli pieni tehtävä, jonka jälkeen jatkoimme seuraavaan aarteeseen. Aarteina olivat mm. pehmoleluja, soittimia ja piparimuotteja. Lapset saivat tehtäväkseen esimerkiksi kokeilla kuuluiko soittimista ääniä sekä halia pehmoleluja ja tarkistaa olivatko ne pehmeitä. Kaikkien aarteiden löydyttyä siirryimme kuuntelemaan jouluista musiikkia yhdessä. Lapset saivat soittaa soittimilla tai vain nauttia musiikista.

Korttiaskarteluja ja satutuokio

Seuraavalla kerralla vuorossa oli maalausta sormiväreillä. Olimme tehneet korttipohjat valmiiksi, joihin liimasimme kuusesta kuvan, jonka lapset saivat sormiväreillä koristella. Lopuksi he saivat valita minkä värisellä glitteriliimalla ohjaaja tekee heille kuuseen nauhan. Askartelu onnistui todella hienosta ja jokainen lapsi osallistui, osa teki jopa useamman kortin. Tämän jälkeen lapset pääsivät leikkimään yhdessä opiskelijoiden ja vanhempien kanssa. Päivän lopuksi olimme suunnitelleet rentouttavan satuhetken, jossa luettiin jouluinen satu ja lapset saivat makoilla patjoilla sekä kuunnella satua samalla kun vanhempi tai opiskelija silitteli silkkihuiveilla. Osa lapsista kuunteli satua makoillen ja osa nautti huivien heiluttelusta ja vauhdista sadun ohella, jokainen tyylillään!  Koko päivästä jäi iloinen ja onnistunut olo.

Kokemuksena Nipsula oli ihana. Saimme paljon arvokasta kokemusta lapsien kanssa työskentelyistä. Oli mukavaa nähdä avointa varhaiskasvatus toimintaa sekä huomata osallistujien pitäneen toiminnasta. Oli mukavaa, että vanhemmat osallistuivat sekä ottivat opiskelijat myös huomioon esimerkiksi keskusteluissa. Molempien ohjaukset onnistuivat hyvin, saimme mukavaa palautetta Johannalta ja pääsimme tavoitteisiin. Alkuperäiset suunnitelmat toteutuivat eikä niitä tarvinnut vaihtaa kesken päivän. Kiitos Johanna ja perheet huikeasta kokemuksesta!

Emilia Korpiluoma, Tiina Hellgren, Linnea Parviainen, Elli Murto

Leave A Reply