Harjoittelu Kao Finland Oy markkinoinnin osastolla

0

Hyväksiluin kahden kuukauden harjoittelujakson sen hetkisellä asiakaspalvelutyölläni, jolloin tein tällä harjoitusjaksolla kolmen kuukauden harjoittelun. Olin valinnut profiloiviin opintoihini taloushallinnon puolen, sillä koin että saisin enemmän irti valitsemalla sen vaihtoehdon, jossa on itselleni enemmän opittavaa, mutta pian kurssit käytyäni tajusin, että myynti ja markkinointi on se, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Onneksi kuitenkin kävin taloushallinnon puolen kurssit, sillä koen niistä olevan hyötyä ja olikin harjoitteluni aikana, vaikka en taloushallinnon puolella ollutkaan.

Harjoittelun pystyi suorittamaan niin taloushallinnon, kuin myös myynnin ja markkinoinnin puolella huolimatta profiloivien opintojen valinnasta. Siispä sainkin harjoittelupaikkani markkinoinnin parista, Kao Finland Oy:ltä.

Kao Finland Oy lyhyesti  

Kao Finland Oy on osa kansainvälistä Kao Corporation -yhtiötä, joka on japanilainen monialayritys, tunnettu erityisesti kuluttajatuotteistaan ja kosmetiikastaan. Kao Finland Oy toimii Suomessa keskittyen pääasiassa kauneudenhoito- ja hygieniatuotteiden markkinointiin ja jakeluun. Yritys on vastuussa useiden tunnettujen hiusalan brändien hallinnoinnista ja myynnistä Suomen markkinoilla, kuten esimerkiksi Goldwell, KMS, Kerasilk ja Oribe.  

Suomen toimipisteeltä löytyy kampaamoyrityksille suunnattu myymälä ja Suomen tukkuvarasto, liiketilat ja konttori, sekä tilat, jossa koulutustiimi pitää erilaisia hiusvärikoulutuksia kampaajille ja kampaamoyrityksille.

Mitä työtehtäviini kuului?  

Pääsin harjoittelujaksoni aikana monipuolisesti tutustumaan eri markkinoinnin työtehtäviin, niin yrityksen sisällä markkinoinnin, myynnin ja koulutuksen eri tukitoimintoihin, mutta myös suoraan asiakkaalle meneviin materiaaleihin ja muihin pyyntöihin ja tarpeisiin. Ensimmäiset viikot menivät perehdytyksen parissa, yrityksen taustojen ja toimintatapojen sekä ohjelmien läpikäynnissä, mutta hyvin nopeasti pääsin suoraan hommiin. Näitä työtehtäviä olivat visuaalisen ja digitaalisen markkinoinnin lisäksi esimerkiksi erilaiset markkinointikampanjoiden suunnittelut ja toteutukset, erilaiset Excel-tilastot ja niiden ylläpito. Lisäksi avustin myyntiä ja koulutustiimiä tarpeiden mukaan eri projektien suunnittelussa ja toteutuksessa. Harjoittelun aikana ehti jo saada paljon vastuuta, joka antoi myös lisää itsevarmuutta siihen, että on onnistunut ja onnistuu siinä mitä tekee.  

Olin koko harjoittelujaksoni Helsingin konttorilla. Työskentely oli erittäin antoisaa mukavan työporukan seurassa. Suurin osa työkavereista kävi viikoittain konttorilla, vaikka he tekivätkin osan työajasta etänä. Perehdyttäjäni ja markkinointipäällikkö olivat paikalla koko harjoittelujakson, mikä helpotti huomattavasti tehtävien läpikäymistä ja mahdollisti kysymysten esittämisen aina, kun olin epävarma jostain.

Mitä harjoittelusta tarttui mukaani?

Työharjoittelustani tarttui mukaan paljon uusia käytännön asioita, jotka varmasti kantavat tulevaisuuden töissä, mitä tahansa alaa se tuleekaan olemaan. Sain myös paljon uutta itsevarmuutta tuoda omaa kädenjälkeäni ja luovuuttani esiin, sekä rohkeutta kokeilla uusia asioita ja konkreettisesti uusia ohjelmia ja alustoja, joiden käyttäminen hyödyttää varmasti omaa tekemistä jatkossakin. Kansainvälisellä yrityksellä luonnollisesti pääsi myös teroittamaan kielipäätä ihan uuden alan sanaston parissa, jota oli kiinnostavaa päästä oppimaan.  

Harjoittelusta jäi myös käteen työpaikka, sillä pääsen jatkamaan markkinoinnin parissa koulun ohella. Lisäksi saan opinnäytetyölleni aiheen, jolloin nyt syksyllä teen opinnäytetyötäni ja töitä samassa yrityksessä.  

Noona Väisänen

LinkedIn 

 

Leave A Reply