Viisi herkkupalaa Bisneskirjastosta

0

Alma Talentin Bisneskirjastossa julkaistaan paljon mielenkiintoisia e-kirjoja, jotka jäävät usein kovin vähälle huomiolle. Seuraavassa viisi erityisen ajankohtaista  e-kirjaa Bisneskirjaston laajasta valikoimasta. Kirjojen käyttö vaatii HAMKin tunnuksia.

Pöyhönen, P., Santavuori, H., & Mustonen, S. (2023). Asiakastutkimus: Perusteet ja käytännöt. Alma Talent.

Jos kuvittelet että tämä on peruskirja asiakastutkimuksesta, olet väärässä. Kirjoittajat tekevät erittäin selväksi, miten vähän arvostavat nykyisiä asiakastutkimuksen käytänteitä. Sen sijaan he puhuvat asiakkaan kunnioittamisesta ja kannustavat tieteellisesti pätevään ja eettiseen tutkimukseen.

Sivula, A., Aho, M., & Laukkanen, M. (2023). Datasta liiketoimintaan: 10 tehokasta työkalua. Alma Talent.

Data on oikein hyödynnettynä yritykselle arvokas resurssi, jonka avulla yritys voi kasvattaa liikevaihtoaan, parantaa tuottavuuttaan ja lisätä tietoisuuttaan kulloisestakin tilanteesta. Tässä käytännönläheisessä kirjassa annetaan vinkkejä ja case-esimerkkejä datan hyödyntämiseen.

Pirinen, H. (2023). Esihenkilö muutoksen johtajana. Alma Talent.

Pirisen teos on ollut muutosjohtamisen tärkeä tietokirja jo kymmenen vuoden ajan. Nyt kirja on päivitetty ja uudistettu nykyaikaa vastaavaksi. Toimintaympäristön nopeat muutokset kuuluvat nykyaikaan, ja muutosjohtamisesta onkin tullut esihenkilön ydintaito. Pirinen antaa esimerkkejä onnistuneista muutoksista ja antaa keinoja paitsi itsen, myös erilaisten työntekijöiden johtamiseen muutoksessa.

Lehtimaja, I., Korpela, E., Komppa, J., Kotilainen, L., & Kurhila, S. (2023). Monikielisen työyhteisön opas. Alma Talent.

Tässä on kirja, jota on kaivattu jo kauan: opas, joka tarjoaa konkreettisia vinkkejä siihen, miten eri kielistä työkaveria voi tukea, miten monikielisen työyhteisön ongelmat ja väärinkäsitykset voidaan minimoida, ja miten kollegan suomen kielen taidon kehittymistä voi tukea. Kielen oppiminen on koko yhteisön asia.

Ojanperä, T. (2023). Tekoälyn vallankumous: käsikirja. Alma Talent.

Ojanperän käsikirja on vallan mainio erityisesti kaikille meille, joiden kokemukset tekoälyn hyödyntämisestä ovat vielä satunnaisia. Käsikirja on varsin kattava esittely tekoälyn käsitteestä, syntyhistoriasta ja etiikasta, mutta antaa myös esimerkkejä erilaisista tekoälyn työkaluista ja niiden mahdollisuuksista.

 

Kuvasta kiitos: carloscuellito87@Pixabay 

Comments are closed.