Opparin tekijä, anna LibKeyn avata artikkelisi

0

Google Scholar, PubMed, ResearchGate – kaikki helppoja ja nopeita tiedonhaun välineitä. Mutta mistä tiedän, mihin artikkeleihin hamkilaisilla on pääsy? Täytyykö minun tosiaan vielä erikseen tarkistaa HAMK Finnasta, löytyykö artikkeli kirjastosta?

Enää ei täydy, jos otat käyttöön selaimeen asennettavan lisäosan LibKey Nomad. LibKey Nomad on helppo asentaa, eikä se vaadi sinulta rekisteröitymistä. Asennuksen jälkeen valitset organisaation, eikä muuta tarvita. Nomad tarkistaa saatavuuden puolestasi ja tarjoaa linkin artikkeliin, jos se kuuluu HAMKin kirjaston kokoelmiin.

Nomad on saatavilla monelle eri selaimelle: Chrome, Edge, Firefox, Brave, Vivaldi, Safari.

Jos käytät Web of Sciencea tai PubMedia, olet saattanut jo huomata niissä olevat valmiit linkit artikkeliin (Get fulltext, Article Link). Nämä linkit tulevat LibKey-palvelusta. PubMedissa on tarjolla myös BrowZineen vievä View complete issue -linkki.

Eikä tässä kaikki: LibKey tarjoaa myös hakupalvelun, jolla voit etsitä artikkelia sen DOI- tai PMID-tunnuksen avulla. Hakupalvelun osoite on Libkey.io.

Katso videolta, miten LibKey Nomad toimii selaimessa:

P.S. Jos kaipaat artikkelia, jota edes LibKey Nomad ei saa auki, tee siitä kaukolainapyyntö. Artikkelikopio toimitetaan valintasi mukaiseen kampuskirjastoon viikon sisällä. Huomaathan, että loma-ajat vaikuttavat toimitusaikoihin.

Leave A Reply