Bloggaajaksi?

Hämeen ammattikorkeakoulun blogipalvelu on avoin kaikille HAMKin työntekijöille ja opiskelijoille. Blogipalvelussa julkaistavien blogien aiheet liittyvät jollain tapaa opiskeluun tai työntekoon HAMKissa.

Blogin tilaaminen edellyttää, että olet lukenut bloggaajan ohjeet ja sitoudut noudattamaan niitä. Blogin tilauslomakkeeseen löydät linkin tämän  sivun lopusta. Mikäli kuulut HAMKin henkilöstöön, muista mainita bloggaamisen aloittamisesta esimiehellesi.

Blogi on hyvä vaihtoehto viestimiseen, jos tietää julkaisevansa sisältöä säännöllisesti. Blogia ei kannata perustaa, jos ei ole varma pystyykö sitoutumaan sisällön tuottamiseen useamman kirjoituksen verran. Tekstejä olisi hyvä tulla puolen vuoden sisään minimissään kaksi.

Blogin nimeäminen

Blogi kannattaa nimetä niin, että nimi erottuu muista blogeista ja sopii postaustesi aiheisiin. Tarkista googlaamalla, ettei samannimistä blogia ole jo olemassa tai ettei nimi ole rekisteröity tuotemerkki.

Blogisi osoitteeksi tulee blog.hamk.fi/bloginnimi tai lyhenne blogin nimestä. Osoitteessa ei voi olla isoja kirjaimia, ääkkösiä, välilyöntejä tai erikoismerkkejä. Sanat erotetaan toisistaan yhdysmerkillä (esim. blog.hamk.fi/rehtorin-toimisto tai blog.hamk.fi/global-education).

Vinkkejä ja ohjeita

Ennen bloggaamisen aloittamista pohdi, mistä aiheista, kenelle, miksi, milloin ja millä tyylillä aiot blogata. Sinun kannattaa miettiä ennen blogin tilaamista esimerkiksi kolmen ensimmäisen postauksen aiheet valmiiksi.

Mikäli bloggaaminen ei ole ennestään tuttua, käy lukemassa muiden blogeja tai tutustu esimerkiksi verkossa tai kirjastossa alan oppaisiin.

Blogit julkaistaan WordPress-alustalla.

HAMKin blogipalvelun ylläpidosta huolehtivat HAMKin strateginen viestintä ja tietohallinto. Ongelmatilanteissa ole yhteydessä helpdeskiin. Palautteet ja kehitysehdotukset voit lähettää osoitteeseen verkkoviestinta@hamk.fi.

Blogin tilaaminen

Tilaa blogi täyttämällä lomake. Huom: tilauslomakkeen täyttö vaatii kirjautumisen HAMKin tunnuksilla.