Temppuilua ulkona

0

Tikka-Tiistai aamu valkeni harmaan kosteana, mutta se ei Nipsulalaisia estänyt temppuilemasta ulkosalla. Toiminta alkoi temppuradan valmistelulla, johon saimme apua innokkaimmilta lapsilta.

Ohjaus lähti liikkeelle siitä, että kokoonnuimme aamupiiriin ja esittelimme ensin itsemme sekä lauloimme tutun aamulaulun. Kävimme läpi sään ja viikonpäivän, jonka jälkeen leikittiin Kenguru Joonatan sylittelyleikki muutamaan kertaan. Lapsia oli paljon mutta jokaiselle halukkaalle löytyi silti syli.

Esittelimme oman toimintamme ryhmälle kuvakortteja apuna käyttäen. Pihalla oli neljä pistettä, joissa voi esimerkiksi puhaltaa saippuakuplia, temppuilla jumppamatolla, heittää palloa ja pyörittää hulavannetta. Lasten ja aikuisten toiminta ikuistettiin Nipsulan padeista löytyvällä slowmotion applikaatiolla.

Temppuilu lähti käyntiin vauhdikkaasti ja kaikilla vaikutti olevan mukavaa. Ryhmä liikkui vapaasti rasteilta toiselle. Lapset tekivät jumppamatolla hienoja temppuja muun muassa kuperkeikkoja. Saippuakuplat olivat kaikista kiinnostavin rasti, aikuisetkin innostuivat puhaltelemaan kuplia. Jumppapalloille lapset keksivät, jos jonkinmoisia käyttötarkoituksia ja hulavanteetkin saivat kyytiä lasten käsittelyssä. Aika meni nopeasti ja lopuksi kokoonnuimme vielä piiriin, jossa leikittiin pää-olkapää-peppu-laululeikki ja sen jälkeen lähdimme kohti Nipsulaa omaan tahtiin. Sisällä katsoimme lasten videoita, jotka olivat hauskoja ja lapset olivat kiinnostuneita näkemään itsensä tai kaverinsa telkkarissa.

Tavoitteenamme oli saada lapsille liikunnan iloa, joka toteutui hyvin. Kaikki lapset olivat innolla mukana tekemässä rasteja oman kykynsä mukaan. Jos aikaa olisi ollut enemmän, tablettien käyttöön olisi voinut paneutua enemmän lasten eikä vain aikuisten kanssa. Rasteilla tehtiin erilaisia liikkeitä, jotka tukivat motorisia taitoja. Lisäksi lapset toimivat yhdessä, koska olivat jo tuttuja toisilleen. Yhtenä tavoitteenamme oli saada lapset kuuntelemaan ohjeita ja noudattamaan niitä. Tavoite toteutui huoltajien avustuksella helposti. Kaikkien lasten osallistaminen onnistui suunnitelmien mukaan.

Vanhemmilta saimme kiitosta mukavasta ulkoilupäivästä sekä lasten huomioon ottamisesta. Toiminta oli kaiken kaikkiaan kiva, kiintoisa ja nykyaikainen.

Leave A Reply