Nipsulaiset virtuaalisella metsäretkellä

0

Varhaiskasvatuksen sosionomitiimi Hattivatit lähti ensimmäistä kertaa tutustumaan Nipsulaan ja sen lapsiin harjoittelemalla ohjaamistuokioita. Ohjaamistuokioina olivat virtuaalinen metsäretki ja suujumppa.

Virtuaalinen metsäretki

Pääsimme yhdessä lasten kanssa tutustumaan Nipsulan multisensoriseen tilaan. Sinne olimme rakentaneet virtuaalisen metsän, josta löytyi käpyjä ja sieniä lasten kerättäväksi, erikorkuista maastoa pienille jalkapohjille, tähtitaivas, hienot väriä vaihtavat valokuidut, väriä vaihtoivat myös huoneen valaisimet, liikkuvaa kuvaa ja ääniä metsästä, sekä tietysti kuplakone, joka oli monen suosikki. Nipsulan pienet varpaat löysivät metsäretkeltä paljon tekemistä ja ihmeteltävää, joidenkin lasten kanssa luettiin myös satu metsän puista. Metsäretkelle mentiin kaverin kanssa ja kaikki uskalsivat osallistua.

Suujumppa

Suujumppaa pidettiin matalalla kynnyksellä, jotta lapset pääsivät vapaasti osallistumaan. Eli emme pitäneet tarkkaa hetkeä suujumpalle, vaan lapset pääsivät leikkien ohessa kokeilemaan suujumppaa. Suujumppa aloitettiin puhaltelemalla ilmapalloja ja höyheniä ilmaan. Ilmapallot olivat suurempi hitti kuin höyhenet. Olimme suunnitelleet peilien kanssa kielen treenaamista, mutta koska se ei kiinnostanut lapsia jätimme sen sivuun ja siirryimme suoraan eläinääniin. Eläinäänten apuna meillä oli eläinkortteja sekä -pehmoleluja. Ensin tunnistimme eläimen lasten kanssa, jonka jälkeen mietimme, miten eläin ääntelee. Päivän pienestä kävijämäärästä huolimatta suujumppa oli menestys.

Yt.
Lily Reed, Jaana Myllyniemi ja Krista Kelzenberg

Leave A Reply