Miltä tuntuu nallesta, miltä tuntuu sinusta?

0

Tunnetaitoja taiteen keinoin

Olemme ensimmäisen vuoden varhaiskasvatuksen sosionomiopiskelijoita Hämeen ammattikorkeakoulusta. Tehtävänämme oli suunnitella ja toteuttaa kaksi ohjattua tuokiota, joissa teemana olisi taaperon tunnetaidot taidelähtöisin menetelmin.

Tunnetaitoja laulun keinoin

Ensimmäisellä kerralla kokoonnuimme yhteen katselemaan Kielinupun videon Miltä tuntuu nallesta? Videon jälkeen lapset saivat valita itselleen soittimeksi joko rytmimunan tai rytmikapulat. Soitimme yhdessä neljä tunteisiin liittyvää kappaletta. Tanssiminen oli totta kai myös sallittua. Suosikeiksi taisivat nousta Fröbelin Palikoitten, Jos sul’ lysti on ja Mikko Alatalon Känkkäränkkä.

Tunnetaitoja askartelun keinoin

Toisella kerralla lapset pääsivät askartelemaan Tunnenalleja yhdessä huoltajan kanssa. Lapset saivat ikätasonsa ja oman päätöksensä mukaan itse päättää, halusivatko he leikata mallista sydämen ja nallen vai alkaa heti koristelemaan. Pohjana oli kartongista leikattu nalle, sekä lisäksi nallen sydän, johon sai vapaavalintaisesti omia tunnetasoja kuvaavasti tai lempivärin perusteella repiä ja liimata silkkipaperin palasia. Nallea sai myös koristella vahaliiduilla, joilla myös nallelle tehtiin naama.
Taideteoksia tuli iso määrä ja kaikista tuli aivan uniikkeja ja tekijänsä näköisiä!

Saimme Nipsula kerroista paljon uusia positiivisia kokemuksia, motivaatiota tuleviin opintoihin ja iloisen mielen.
– Anni, Peppi ja Kati

Leave A Reply