Aloitimme Nipsula-päivän tuttuun tapaan aamupiirillä, jonka jälkeen aloimme toteuttamaan omaa suunnittelemaamme ohjelmaa. Aamupiiripenkeillä istuen luimme Rakas Lumiukko -sadun, joka kiinnostukin lapsia paljon. Tämän jälkeen jaoimme läsnäolijat kahteen osaan. Toinen porukka jäi Nipsulan puolelle askartelemaan aiemmin aloitettuja pöllöjä ja toisen porukan kanssa siirryimme viereiseen luokkatilaan, jonka olimme etukäteen valmistelleet toiminnallemme sopivaksi.
Tilassa lapsia ja vanhempia odotti lumiukon osat. Kokosimme paperisen lumiukon, johon kiinnitimme hatun, nappeja, silmät, suun, kädet, kaulahuivin ja luudan. Lapset saivat yhdessä koristella lumiukon ja näyttää, millainen lumiukko heidän mielestään on.
Puhuimme lasten ja aikuisten kanssa siitä, kuka on tänä talvena päässyt tekemään lumiukkoja ja mitä lumiukolle tapahtuu, kun tulee kevät ja lämpö. Lapset tekivät hienoja oivalluksia. Sen jälkeen tunnustelimme aitoa lunta. Pohdimme miltä lumi tuntuu ja mitä sille tapahtuu sisätiloissa.
Tämän jälkeen laitoimme soimaan Fröbelin palikoiden lumiukkomarssin, jonka tahtiin yhdessä tanssimme, pyörimme, pompimme ja lopuksi ”sulimme”. Sen jälkeen lauloimme laulun ”Lumiukot ketjussa kulkee” ja leikimme samalla laulun tarinaa.
Lopuksi lumiukkotarinan siivittämänä teimme satuhieronnan, jossa ensin vanhemmat antoivat lapsilleen hieronnan muun muassa sivelemällä, taputtamalla sekä hipsuttamalla ja halaamalla ohjaajien antamien esimerkein. Tämän jälkeen myös lapset pääsivät antamaan satuhierontaa omille vanhemmilleen.
Sosionomiopiskelijat:
Jonna Heikkilä, Heini Rahkonen, Erika Kalzenberg, Johanna Lindholm ja Neea Hietanen