Töissä Tykkimäen huvipuistossa: Kesän paras päivä vuoropäällikkönä!

0

Kesätyö vuoropäällikkönä Tykkimäen huvipuistossa tarjosi minulle unohtumattoman mahdollisuuden oppia uutta ja soveltaa liiketalouden opintoja käytännössä ainutlaatuisella tavalla. Jo ensimmäisistä päivistä lähtien pääsin sukeltamaan syvälle huvipuiston toimintaan, jossa jokainen päivä pyrki olemaan todellinen ”Kesän paras päivä” niin asiakkaille kuin työntekijöillekin. Tykkimäen maine ”Suomen sympaattisimpana huvipuistona” ei ollut pelkkä slogan, vaan arvo, joka näkyi ja tuntui kaikessa toiminnassamme.

Miksi valitsin Tykkimäen? 

Tykkimäen huvipuiston houkuttelevat sloganit herättivät mielenkiintoni harjoittelupaikkaa etsiessäni. Halusin nähdä, miten nämä lupaukset toteutuvat arjen työssä ja millaista osaamista voisin itse tuoda ja saada tällaisessa ympäristössä. Vuoropäällikön rooli tarjosi sopivasti haasteita ja vastuuta, mikä antoi minulle erinomaisen tilaisuuden kehittää johtamis- ja asiakaspalvelutaitojani dynaamisessa ja positiivisessa työympäristössä.

Vuoropäällikön vastuut 

Vuoropäällikkönä tehtäväkenttäni oli monipuolinen ja vaihteleva. Vastasin yhdessä muun tiimin kanssa päivittäisten toimintojen sujuvuudesta, kausihenkilökunnan työvuorojen järjestämisestä ja hallinnoinnista sekä turvallisuuden ja asiakastyytyväisyyden varmistamisesta. Jokainen päivä toi mukanaan uusia tilanteita, jotka vaativat nopeaa päätöksentekoa ja tehokasta ongelmanratkaisua. Tavoitteenani oli aina varmistaa, että sekä asiakkaat että työntekijät kokivat päivänsä onnistuneeksi ja mieleenpainuvaksi – juuri sellaiseksi kuin ”Kesän paras päivä” lupaa. Valaistu huvipuiston keinukaruselli pimeässä illassa.

Kohtaamiset asiakkaiden kanssa 

Asiakaskohtaamiset olivat työn suola ja samalla tärkeä oppimisen paikka! Huomasin nopeasti, kuinka pienillä teoilla ja aidolla välittämisellä voidaan luoda positiivisia ja pitkäkestoisia vaikutuksia asiakkaiden kokemuksiin. Oli palkitsevaa nähdä, kuinka hymy ja ystävällinen palvelu saivat asiakkaat tuntemaan olonsa tervetulleiksi ja arvostetuiksi, vahvistaen samalla Tykkimäen mainetta ”Suomen sympaattisimpana huvipuistona”.

Arvokkaat opit matkalla 

Harjoittelujakso opetti minulle paljon tehokkaasta johtamisesta, tiimityöskentelystä ja viestinnästä. Opin hallitsemaan kiireisiä ja haastavia tilanteita säilyttäen samalla rauhallisuuden ja positiivisen asenteen. Ymmärsin myös, kuinka suuri merkitys on tehokkaalla viestinnällä ja selkeillä ohjeistuksilla, erityisesti juuri niinä kiireisinä päivinä! Lisäksi ymmärsin entistä paremmin, kuinka tärkeää on kuunnella ja arvostaa tiimin jäseniä, sillä hyvä työilmapiiri heijastuu suoraan asiakaskokemukseen. Nämä opit ovat korvaamattomia tulevaisuuden työuraani ajatellen ja antavat vahvan pohjan ammatilliselle kehittymiselleni.

Unohtumaton kesä Tykkimäellä 

Kesä Tykkimäen huvipuistossa oli täynnä elämyksiä, haasteita ja onnistumisia, jotka jättivät pysyvän jäljen niin ammatilliseen kuin henkilökohtaiseen kasvuuni. Työskentely osaavan ja innostuneen tiimin kanssa opetti minulle, kuinka yhteiset tavoitteet ja arvot voivat yhdistää ihmisiä ja luoda ainutlaatuisen työympäristön. Tämä kokemus vahvisti uskoani siihen, että oikealla asenteella ja tiimityöllä voidaan todella luoda ”Kesän paras päivä” niin asiakkaille kuin työntekijöillekin. Samalla se valmisti minua entistä paremmin tulevaisuuden työelämän haasteisiin ja muistutti, kuinka pienillä eleillä, kuten hymyillä ja ystävällisillä kohtaamisilla, voi olla merkittävä vaikutus asiakaskokemukseen.

Tykkimäki ei ollut pelkästään työpaikka, vaan myös paikka, jossa opin ja kasvoin ihmisenä – ja paikka, joka teki kesästäni ikimuistoisen!

Elina Lesonen

Leave A Reply