Etäopiskelijan kesämuistio

0

Opiskeletko tai teetkö opinnäytetyötä kesällä? Oletko ristiinopiskelija tai avoimessa ammattikorkeakoulussa? Tästä löydät tietoa e-aineistojen etäkäytöstä ja apua mahdollisiin pulmatilanteisiin.

Käytä e-aineistoja HAMK Finnan kautta

Käytit sitten tietokantoja, e-kirjoja tai e-lehtiä ja artikkeleita, kirjaudu aina sisään HAMK Finnasta löytämästäsi linkistä. Linkki on ainoa, joka ohjaa sinut oikeaan kirjautumispalveluun. Tietokantojen omilta sivuilta löytyvistä kirjautumislinkeistä et voi kirjautua sisään HAMKin tunnuksilla.

HAMK Finnan e-aineisto-ohjeista löydät lisää tietoa siitä, miten voit käyttää e-aineistoja. Lista HAMKin kirjaston tarjoamista e-aineistoista löytyy sekin HAMK Finnasta.

Kirjaudu HAMKin tunnuksilla

Oletko ristiinopiskelija tai opiskeletko avoimessa AMK:ssa? Kirjaudu e-aineistoihin samoilla tunnuksilla, joita käytät HAMKin Moodlessa (learn.hamk.fi). Et siis tarvitse kirjastokorttia. Voit testata kirjautumista Kuntoutus-lehdellä:

  • Jos saat artikkelit auki, sinulla on pääsy e-aineistoihin.
  • Jos artikkelit eivät avaudu, ota yhteyttä kirjasto.aineistot@hamk.fi

Jos Moodlen linkki ei toimi

Jos kurssisi Moodle-ympäristössä on tarjolla linkki, joka ei avaudu tai antaa virheilmoituksen, ei hätää:

  • Jos tiedät aineiston nimen, voit hakea sitä HAMK Finnasta, josta löydät toimivan linkin. Avoimessa verkossa olevia aineistoja voit etsiä ihan vain googlaamalla.
  • Jos et tiedä, mitä linkin takaa pitäisi avautua, ota yhteyttä kurssin opettajaan.

Lue e-kirja selaimessa tai lukuohjelmassa

Useimmiten voit lukea e-kirjaa suoraan selaimessa, mutta jotkut e-kirjat vaativat erillisen lukuohjelman (Adobe Digital Editions). Ellibsin e-kirjojen lukemiseen tietokoneella suosittelemme Thorium Reader -lukuohjelmaa tai mobiililaitteella Ellibsin omaa sovellusta. Luku- ja latausohjeita löydät HAMK Finnan ohjeista  tai e-kirjapalvelujen omilta sivuilta.

Etäkäytössä on yli 20 000 lehteä

HAMK Finnasta löydät tiedon kaikista niistä e-lehdistä, joihin meillä on pääsy. Etsi lehden nimellä tai yksittäisen artikkelin nimellä. Kun löydät haluamasi, seuraa tietueesta löytyvää linkkiä. Voit myös selata lehtikokoelmaamme Browzine-palvelussa.

Vinkki: Jos haluat käyttää avoimen verkon artikkeleita, LibKey Nomad tarkistaa saatavuuden puolestasi.

Ratkaisuja yleisimpiin ongelmiin

Jos sinulla on ongelmia e-aineistojen käytön kanssa, useimmiten syynä on selaimen välimuisti. Tyhjennä selainhistoria ja kirjaudu e-aineistoihin uudelleen.

Muihin tavallisimpiin pulmatilanteisiin löydät ratkaisut HAMK Finnan UKK-sivulta. Verkkopalveluilla on usein myös omat ohjesivustot, joista voit etsiä ratkaisua palvelua koskeviin ongelmiin.

Mistä saat apua?

Ellei selainhistorian siivous auta eikä apua ohjeista löydy, laita meille sähköpostia: kirjasto.aineistot@hamk.fi, Kesä- ja elokuussa vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä, heinäkuussakin noin kerran viikossa.

Menestystä opintoihin!

Comments are closed.