Koonti kaikesta tähän mennessä. (ryhmän jäsenet: Sini, Annastiina, Mimma ja Netta)

0

En ole varma, miksi ryhmältämme ei ole tullut kuin yksi päivitys tähän mennessä. Tämän tähden ajattelin tehdä kokoelman siitä, mitä tähän mennessä on tapahtunut. (toivottavasti tämä toimii hyvityksenä)… (huomasin juuri, että kaikki päivitykset on laitettu samaan päivitykseen. Hups.)

Ensimmäisenä päivänä hyppäsimme linja-autoon Hämeenlinnasta ja tulimme Riihimäelle. Siellä opettelimme ensin tietokoneella robottien ohjaamisen perusteita, mitä sitten seurasi ruoka. Tämän jälkeen menimme robolabraan ja ohjelmoimme robotteja. Ryhmämme pyrki ohjelmoimaan robotin tekemään palikoista tornia ja lopulta onnistuimmekin siinä. Suunittelimme myös työkalun robottiin, jolla voisimme nostaa tietyn metallin palan. (ps. meidän työkalumme oli perhonen)

Toisena päivänä tutustuimme ensimmäisenä VR ja AR (jos muistan termit oikein) laseihin. Kokemuksena se oli henkilökohtaisesti minulle kovinkin uusi, en ollut ennen kokeillut niitä. Tämän jälkeen saimme toimia Dobottien parissa. Avasimme ensin ne suuret valkoiset laatikot, joiden sisällä oli Dobotin lisäksi monia kymmeniä eri osia, joita saattoi yhdistää robottiin, jotta se voisi tehdä erilaisia asioita. Itse Dobotin ohjaamiseen tarvittavan tietokoneohjelman lataaminen ja avaaminen tuotti alkuun ongelmia, mutta niistäkin päästiin yli. Opettelimme, miten Dobotin saa piirtämään haluamiamme kuvioita ja sen jälkeen aloimme jo pohtia 3D printtausta. Ohjelmoimme myös robotin huiskimaan riittävän kaukana olevan ihmisen naamaa kuplamuovilla ja onnistuimme kokeilemaan, toimiko työkalumme ja tietääkseni se toimi.

Kolmantena päivänä jatkoimme Dobottien kanssa ja pääsimme vihdoin 3D printtaamaan. Me printtasimme koripallon ja korin, johon liittyen teimmekin animaation. Tutustuimme myös 3D skannaukseen. Laitoimme mattapintaiselle esineelle koordinaattipisteitä ja kuvasimme esineen useista eri kulmista. Saimme myös valmiiksi työkalumme uuden muodon: perhosen, jolla on paperiset siivet. Ryhmämme jäsen Netta toi myös pullaa kiitokseksi hyväksemme tekemästänne työstä ja olen siitä itsekkin hyvin kiitollinen. Kiitän teitä ajasta, jonka uhrasitte auttaaksenne meitä. Ensimmäiset kolme päivää olivat täynnä uusia kokemuksia ja oppimisen iloa. Oli kuitenkin aika jättää Riihimäen yksikölle hyvästit, sillä neljäntenä päivänä astelimme Visamäkeen Hämeenlinnaan.

Neljäntenä päivänä huumattava lämpöaalto alkoi vaivata heti aamusta. Astellessamme sisään rakennukseen puimme turvakengät jalkoihimme ja turvaliivit yllemme ja menimme sisään. Aloimme heti suunnitella siltoja. Tavoitteenamme oli rakentaa mahdollisimman kestävä silta rajoitetuista materiaaleista ja liimasta. Jokainen kolmesta ryhmästä teki hyvinkin erilaisia siltoja. Sahasimme, liimasimme, puristimme ja sahasimme lisää ja kaikista eniten odotimme, että liima kuivuu. Näin valmistimme siltaamme. Toki mittaaminen ja osien yhteensopivuuden tarkastelu olivat myös erittäin tärkeitä osia rakennus prosessista. Sillat eivät tulleet ensimmäisen päivän aikana valmiiksi ja tulemme jatkamaan niitä tänään mitä todennäköisimmin. Kerromme lisää silloista myöhemmin ja kerromme myös, kuinka paljon ne mahtoivat kestää.

Leave A Reply