1. Ei köyhyyttä, haasteltavina keke-opiskelijat Suvi ja Pirita Global sustainability moduulista

0

YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda 2030:n ensimmäisen tavoitteen tarkoituksena on poistaa köyhyys sen kaikissa muodoissa kaikkialta maailmasta [1].

Vaikka blogi on lähtökohtaisesti alumneista, on hyvä muistaa ettei kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseen tarvitse titteliä. HAMKn opinnoissa projektit ovat lähes aina työelämälähtöisiä, projekteissa on siis toimeksiantaja suoraa työelämästä, mikä valmentaa opiskelijoita kohti työelämää ja antaa tekemiselle merkittävyyttä.

Kestävän kehityksen opintotarjonnasta yksi moduulikokonaisuus suuntautuu kansainväliseen yhteistyöhön. Global sustainability -moduulissa opiskelijat laajentavat käsitystään kulttuurieroista, maailman taloudesta sekä paneutuvat kansainvälisiin kestävien ratkaisujen mahdollisuuksiin. Kestävän kehityksen opiskelijat Suvi Lähteenmäki ja Pirita Pykäläinen pääsivät matkustamaan opiskelijaprojektissa Keniaan ja työskentelemään intensiivisesti paikallisen Egertonin yliopiston, Aalto-yliopiston sekä muiden sidosryhmien kanssa bioetanolin kehittämishankkeessa.

Tuliaisiksi tarttui paljon mietteitä köyhyyden taklaamisesta ja lisää ymmärrystä siitä, että asiat harvoin ovat mustavalkoisia.

 

Haastattelijana kolmannen vuosikurssin opiskelija Natalie Helenius

[1] https://www.ykliitto.fi/ei-koyhyytta

Tavoitteen kuva osoitteesta https://www.fi.undp.org/content/finland/fi_fi/home/sustainable-development-goals/Materiaalipankki.html

Comments are closed.