Vuosi alkuun monialaisesti ja kansainvälisesti

0

Uusi vuosi ja Tietolaboratorion toinen lukukausi on lähtenyt liikkeelle monialaisissa ja kansainvälisissä tunnelmissa. Viime syksynä saimme projektitoiminnan kunnolla vauhtiin syksyn toiseen moduuliin, joilloin meillä oli kuusi opiskelijaa työstämässä yhteensä viittä eri projektia. Tästä tuloksena syntyi web-sovellusta, IoT-sovellusta, AR-harjoitusympäristö robotin käyttöön, osallistuminen Junction-hackathon tapahtumaan ja julkaisu HAMK Unlimited Professional -lehteen, sekä tietenkin yhteensä 54 opintopistettä projekteissa työskennelleille opiskelijoille.

Kyseessä on myös kampusten välinen yhteistyö, sillä biotalouden koulutus toteutetaan Forssan kampuksella, tieto- ja viestintätekniikan ollessa Riihimäellä.

HAMK Bio -tutkimusyksikön BioKierto hanke on avannut projektiyhteistyön tieto- ja viestintätekniikan ja biotalouden koulutusohjelmien välille. Kyseessä on myös kampusten välinen yhteistyö, sillä biotalouden koulutus toteutetaan Forssan kampuksella, tieto- ja viestintätekniikan ollessa Riihimäellä. Syyslukukauden tapaan laboratoriossa työskentelee jälleen myös vaihto-opiskelijoista muodostettu kansainvälinen projektitiimi, jotka ovat mukana toteuttamassa Riihimäen kaupunginmuseon hanketta tulevaa näyttelyä varten. Myöskään työelämä ei ole jäänyt sivuun projektityöskentelystä, sillä Tietolaboratoriossa toteutetaan jälleen myös projektitoimeksiantoa yritykselle.

Kevään projekteja on työstämässä kuusi opiskelijaa, joten jokaisessa projektissa on nyt kaksi tekijää, tämä paitsi tehostaa työskentelyä, myös kehittää opiskelijoiden ryhmätyötaitoja. Kaikki projektiryhmät jatkavat työskentelyä aina kevätlukukauden loppuun asti, jonka jälkeen projektitoiminta ei suinkaan kesän ajaksi pysähdy, vaan kesällä projekteja työstetään nyt jo kymmenettä kertaa järjestettävissä kesäprojekteissa. Kesäprojekteissa oli vuonna 2018 mukana yli 40 opiskelijaa ja kesän aikana toteutettiinkin 15 projektia eri yrityksille ja yhteistyökumppaneille, toivomme tulevasta kesästä vähintäänkin yhtä tuottoisaa.

Petri Salo, Opetusassistentti, Tieto- ja viestintätekniikka

 

Leave A Reply