Tietolabran ensimmäinen vuosi

0

Syksyllä 2018 toimintansa aloitti tieto- ja viestintätekniikan projektityöpaja Tietolaboratorio, jolle saatiin järjestymään labratilat Riihimäen kampuksen D-siivestä. Syksy kului pitkälti toiminnan käynnistämiseen ja ensimmäisten projektien toteuttamiseen yhdessä kesäprojekteista vauhtia projektityöskentelyyn keränneiden opiskelijoiden kanssa, mukaan saatiin myös kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita Saksasta.

Junction 2018
Junction 2018 Aalto yliopiston päärakennuksessa

Ensimmäisen lukukauden aikana opiskelijat pääsivät projektityöskentelyn ohessa myös osallistumaan Euroopan suurimpaan Hackathon-tapahtumaan Junctioniin, joka järjestettiin marraskuussa Espoossa Aalto yliopiston päärakennuksessa.

Vuoden vaihduttua olikin sitten jo aika sanoa hyvästit vanhoille tekijöille, heidän lähestyessään opintojensa loppua ja aloimme katsomaan uusia tekijöitä uusiin projekteihin vuodelle 2019. Kevät lukukauden kuviot jatkuivat pitkälti samanlaisina kuin syyslukukaudellakin, kuusi opiskelijaa työstämässä projekteja, joiden toimeksiannot tulivat yrityksiltä, HAMKin tutkimusyksiköiltä ja paikallisilta yhteistyökumppaneilta.

Kansainvälisyydestä on siis muodostunut heti Tietolaboratorion synnystä lähtien kiinteä osa tavasta toimia.

Myös kevätlukukaudella projektityöskentelyyn osallistui kaksi vaihto-opiskelijaa, tällä kertaa Ranskasta. Kansainvälisyydestä on siis muodostunut heti Tietolaboratorion synnystä lähtien kiinteä osa tavasta toimia. Kansainvälisten opiskelijoiden osallistuminen projekteihin on mahtava mahdollisuus heidän kanssaan työskenteleville suomalaisille opiskelijoille, meille henkilökunnalle ja myös projektien toimeksiantajille, joille avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus saada projekteihinsa osaamista kansainvälisiltä tulevaisuuden asiantuntijoilta.

Työskentely on tehokasta, kun siihen on asianmukaiset työkalut

Talven käännyttyä vihdoin kevääseen, oli tullut aika lumien sulaa, mutta myös meidän aika kääntää katseemme kohti tulevaa kesää. Oli jälleen tullut kesäprojektien aika, joihin tieto- ja viestintätekniikasta tänäkin vuonna osallistuu 46 innokasta opiskelijaa eri vaiheista opintojaan. Voisi helposti luulla kampuksen hiljenevän kesän ajaksi, mutta ainakin projektityöskentelyn silmin kesällä toiminta hiljenemisen sijaan monikertaistuu lukukauden aikaiseen nähden ja muuttuu projektiohjaajien kannalta hetkittäin hektiseksi pyörteeksi, jossa pyritään pitämään jokainen projekti liikkeessä ja suunta kohti toimeksiantajan määrittämiä tavoitteita.

Kesäprojektien 2019 aloitustilaisuus alkamaisillaan

Kesäprojekteista voit lukea lisää kesäprojektien omasta blogista, jonne kesäprojektien kuulumisia päivittelee tämän kesän mediaryhmä. Mediaryhmä päivittää kesän aikana myös hamkstories-tiliä Instagramissa, sekä toteuttaa uutta esittelyvideota HAMKin tieto- ja viestintätekniikan koulutuksesta.

Petri Salo, opetusassistentti, tieto- ja viestintätekniikka

Leave A Reply